De wijnwinkel van Haarlem

Nog altijd is de wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem dé plek waar u heerlijk kunt snuffelen tussen de vele wijnflessen, wijnadvies kunt krijgen en in ontspannen sferen nieuwe wijnen kunt proeven. We heten u graag welkom in onze mooie winkel en in de sfeervolle, historische wijnkelders!

Lange tijd werd er vanuit gegaan dat Wijnkoperij Okhuysen in 1867 werd opgericht en sinds de oprichting in de Gierstraat heeft gezeten. Enige tijd geleden is ontdekt dat de heer F. Okhuysen in 1862 al een wijnhandel voerde op de Bakenessergracht in Haarlem. J.A. Okhuysen verhuisde de zaak in 1867 naar de huidige locatie in de Gierstraat, zo getuige een steen met dit jaartal en een druiventros erop.

Contactgegevens

Gierstraat 34
2011 GE Haarlem

info@okhuysen.nl +31 (0)23 53 12 240

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 9:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 17:30 uur

Wij zijn u graag van dienst

Ida Homgren Andersson

Ida Homgren Andersson

WSET Level 3 wijnkenner

Ida is geboren en getogen in het noorden van Zweden. Haar carrière begon in een wijn- en champagnebar, waarna zij als productmanager en accountmanager voor diverse wijnimporteurs werkte. Haar jarenlange ervaring, WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, enthousiasme en klantgerichtheid maken van Ida een ideaal aanspreekpunt in onze winkel.

Woudt Stroo

Woudt Stroo

Gastronoom-Sommelier

Woudt heeft een bruisende wijncarrière! Hij startte bij Hotel de L’Europe te Amsterdam, en groeide vervolgens naar Merlet* in Schoorl door tot Maître-Sommelier. Zijn daarop volgende stap was Maître-Sommelier bij Restaurant Chapeau!** te Bloemendaal. Dit werk ging Woudt fantastisch af –hij werd zowel in 2013 als in 2014 door Gault Millau genomineerd tot één de vijf meest talentvolle sommeliers van Nederland.

Christa Lodewijks

Christa Lodewijks

Vinoloog in opleiding

Christa had een prachtig eigen restaurant in Amsterdam, waar wijn een prominente rol vervulde en waar zij de nodige wijnkennis vergaarde. Maar Christa wilde meer; ze volgde al een opleiding tot gastronoom-sommelier en is bovendien vinoloog in opleiding. Zij is gepassioneerd in haar adviezen, zowel op het gebied van wijn als wijn-spijs.