Blogs

Wijnvondsten Hubrecht Duijker

Door Sylvana Oortwijn, 3 augustus 2015

Wijnvondsten Hubrecht Duijker

Maandelijks publiceert Hubrecht Duijker verschillende 'wijnvondsten' op zijn eigen website. Ditmaal werden weer drie van onze wijnen beschreven. Waaronder twee wijnen van onze nieuwe Portugese domein: Soalheiro. Ook krijgt de nieuwe wijn van Palazzo Maffei een ereplaats! Een wijn dat zich perfect leent voor een zomeravond. Lees hieronder zijn wijnomschrijvingen en proefnotities. 2014 Alvarinho -...

Lees verder
Onderzoek in de Loire

Door Job Joosse, 31 juli 2015

Onderzoek in de Loire

Job Joosse, één van onze wijnadviseurs, volgt naast zijn baan bij Okhuysen de opleiding tot ‘Magister Vini’. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare wijndiploma van Nederland. De opleiding is dan ook zeer intensief, en het schrijven van een scriptie vormt het absolute zwaartepunt. Job heeft een grote liefde voor wijnen gemaakt van cabernet franc en wist dan al snel wat het onderwerp...

Lees verder
Update Bordeaux

Door Xavier Kat, 10 juni 2015

Update Bordeaux

Zelf ben ik net terug van een bezoek van een paar dagen aan Bordeaux. Het is reuze interessant om het jongste jaar enkele maanden na de primeurproeverijen opnieuw te proeven. Eigenlijk sowieso een betere periode om deze wijnen te proeven; de wijnen hebben een langere opvoeding achter de rug, er zijn al meer definitieve assemblages en de wijnen zijn beter in balans in deze fase. Wat mij opviel...

Lees verder
Bordeaux oogstjaar 2014

Door Job Joosse, 9 april 2015

Bordeaux oogstjaar 2014

“Het grootste jaar van de kleine jaren of het kleinste jaar van de grote jaren?”Paul Pontallier, Château Margaux.  Al voordat de week van de ‘en primeur'-proeverijen aanving werd er dit jaar al veel over het nieuwe oogstjaar gesproken en gespeculeerd. De spanning was te voelen bij de châteaux, de negociants en de internationale importeurs. Na drie moeizame 'en primeur'-campagn...

Lees verder
Oogstberichten 2014

Door Xavier Kat, 5 maart 2015

Oogstberichten 2014

Frankrijk krijgt van ons altijd wat extra aandacht, als wij een oogstjaar bespreken. Vanzelfsprekend houden we binnen Frankrijk met name de ontwikkelingen in de meer noordelijk gelegen productiegebieden nauwlettend in de gaten; dit zijn de streken waar weersomstandigheden per jaar het sterkst kunnen wisselen, wat de kwaliteit van de wijnen in grote mate beïnvloedt. Natuurlijk zijn we erg benieuwd...

Lees verder
Dé bewaarwijn uit 2013

Door Maartje van Veldhuizen, 12 januari 2015

Dé bewaarwijn uit 2013

Mas de Daumas Gassac schaart oogstjaar 2013 bij de grootste jaren die het in 36(!) jaar heeft voortgebracht. De omstandigheden waren perfect. Opvallend is dat er nooit eerder zo laat in het jaar werd geoogst. De wijn is gedistingeerd, fris, elegant, harmonieus, complex en verleidelijk. De wijn heeft bovendien een groot bewaarpotentieel. Dit maakt Mas de Daumas Gassac rouge dé bewaarwijn...

Lees verder