Bijgerecht: Boterige aardappelpuree

Bijgerecht: Boterige aardappelpuree

Door Eva Posthuma de Boer | 23 november 2023

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 kg kruimige aardappelen van min of meer gelijke grootte
250 ml lauwe melk
250 gr boter, in blokjes
1 eidooier
1/2 theelepel verse nootmuskaat
peper en zout 

Bereiden 
Zet de aardappelen (met schil) op in een pan met ruim koud water. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Prik er met een mes in; als de aardappelen niet mee omhoog komen als je het mes terugtrekt, zijn ze goed.
Stort de aardappelen in een vergiet en laat ze iets afkoelen. Schil ze.
Maak nu puree met een pureeknijper of een ouderwetse stamper. 
Gebruik je een stamper, duw de grove puree dan nog door een fijne zeef. We zijn namelijk uit op zalvende romigheid.
Giet de lauwe melk erbij, voeg de eidooier toe en klop de de puree luchtig met een handmixer. En nee, niet, never, nooit een staafmixer, dan krijg je lijm.
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.










Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod