Wijnvondsten Hubrecht Duijker

Wijnvondsten Hubrecht Duijker

Door Sylvana Oortwijn | 3 augustus 2015

Maandelijks publiceert Hubrecht Duijker verschillende 'wijnvondsten' op zijn eigen website. Ditmaal werden weer drie van onze wijnen beschreven. Waaronder twee wijnen van onze nieuwe Portugese domein: Soalheiro. Ook krijgt de nieuwe wijn van Palazzo Maffei een ereplaats! Een wijn dat zich perfect leent voor een zomeravond. Lees hieronder zijn wijnomschrijvingen en proefnotities.

2014 Alvarinho - Vinho Verde, Soalheiro

De druiven in deze wijn komen van verschillende kleine wijngaarden met een granieten bodem, gelegen tussen de 100 en 200 meter hoogte. Ze worden redelijk vroeg geoogst om de frisheid van de alvarinho goed te bewaren en een mooie zuurgraad te behouden. Hubrecht: "De jaargang 2014 heeft een bijna tintelfrisse, doch geenszins magere smaak, bijna mineralig ook, met allerlei soorten fris fruit plus in de een partje passievrucht."

2014 Alvarinho Primeiras Vinhas - Vinho Verde, Soalheiro

Deze wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van de eerste wijngaard (Primeiras Vinhas), van ruim dertig jaar oude alvarinhostokken. De droge maanden augustus en september brachten een prachtig rijke wijn voort, terwijl de koele nachten zorgden voor een prachtige frisheid. Hubrecht: "Iets meer kracht en concentratie wordt geboden door op zware fles gepresenteerde Soalheiro Alvarinho Primeiras Vinhos 2014."

2014 Bardolino, Palazzo Maffei

Hubrecht:  "Vrolijk rood voor warme avonden? Van alle kandidaten verdient Bardolino een ereplaats. Dit vanwege zijn frisse zuurtjesfruit, zijn elegante structuur – en het feit dat ‘m koel kunt drinken. Zijn wijngaarden liggen achter het gelijknamige vakantieplaatsje, op de oostoever van het Gardameer. Hoe lekker en zomers een Bardolino kan zijn, toont de Palazzo Maffei 2014. De vierde generatie van de wijnbouwersfamilie Cottini stelde ‘m samen uit corvina veronese (70 procent) met rondinella en molinara – en alles wat een goede Bardolino moet hebben, heeft-ie ook."


Producten