Door Femke Pruis, 8 april 2024
Cape Cru Amsterdam: het beste wat Zuid-Afrika te bieden heeft
Pak de agenda’s er maar bij, want voor 26 en 27 mei staat er weer een bijzondere wijnproeverij op de planning. Dan komen er namelijk veertig van Zuid- Afrika’s beste wijnmakers naar Nederland voor de tweede editie van Cape Cru Amsterdam, gehouden in de Zuiderkerk.Deze editie zijn namens Okhuysen Johan Kruger van Kruger Family Wines en Philippe Colin van Topiary daarbij aanwez...
Lees verder
Door Femke Pruis, 26 maart 2024
Boergondisch pop-up diner aan de Amsterdamse grachten
Er zijn van die avonden dat alles klopt. Het eten, de
wijnen, het gezelschap en de sfeer, alles klikt dan op magische wijze in
elkaar. Precies zo’n perfecte avond beleefden we 25 maart tijdens het ‘Boergondische’
pop-up diner: een unieke samenwerking
tussen kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer, wijnimporteur Okhuysen en
het Amsterdamse restaurant Sinck.
Eva en het team van O...
Lees verder
Door Eva Posthuma de Boer, 29 februari 2024
Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)
Dit verfijnde maar eenvoudige mosselgerechtje komt oorspronkelijk uit de Bretagne, om precies te zijn uit het plaatsje Lorient. Vandaar het tintje van oosterse specerijen.Ingrediënten (voor 4 personen):mespunt saffraandraadjes2 kg mosselen2 sjalotjes3 eetl. milde olijfolie300 ml droge witte wijn1/2 theel. cayennepeper50 g boter2 teentjes knoflook, gerasptzout en peper4 eetl. bloem100 ml slagroom1...
Lees verder
Door Femke Pruis, 7 maart 2024
Chante Cigale: De verfijning zit hem in de details
Châteauneuf-du-Pape, alleen de naam al schept hoge verwachtingen. De wijnen uit dit wereldwijd bekende stadje tussen Avignon en Orange hebben al sinds 1936 een beschermde herkomstbenaming, als een van de eerste in heel Frankrijk.‘Châteauneuf’ kent vele grote namen en de wijnen genieten veel aanzien. Maar, de appellation heeft ook een behoorlijke omvang, kent een grote variatie aan bodemsoort...
Lees verder
Door Femke Pruis, 7 maart 2024
Mordorée: Par amour de la terre
Ambre Delorme heeft de touwtjes van het familiedomein in Tavel stevig in handen, terwijl het soms lijkt alsof het haar allemaal weinig moeite kost. Via haar social media accounts – van waaruit ze ons en de rest van haar volgers haast dagelijks op de hoogte houdt van het reilen en zeilen op het domein – zien we haar druk aan het werk in de kelder of op beurzen in binnen- en buitenland om haar w...
Lees verder
Door Femke Pruis, 7 maart 2024
Pesquier: Een jaar met finesse
Een oogstjaar kan vele gezichten hebben, zelfs wanneer het slechts over één wijnregio gaat. Toen wij twee jaar geleden een bezoek brachten aan Mathieu Boutière, vierde generatie wijnmaker op Domaine du Pesquier, vertelde hij ons zijn verhaal over 2021. Er was goed nieuws en slecht nieuws. Eerst maar het slechte dan, namelijk dat tijdens de vroege voorjaarsvorst flink wat knoppen sneuvelde...
Lees verder