Door Xavier Kat, 6 augustus 2015
98 punten voor '2012 Siepi'
Vol trots kondigde Famiglia Mazzei vanochtend aan dat '2012 Siepi' 98 punten heeft gekregen van James Suckling! Een prestatie waar wij natuurlijk ook heel trots op zijn! En dan is het ook nog eens een speciale editie: de 20e jaargang Siepi!James Suckling: 'Fantastic depth of fruit and mouthfeel to this red with blackberries, blueberries, spices, walnuts and fresh herb character...
Lees verder
Door Sylvana Oortwijn, 3 augustus 2015
Wijnvondsten Hubrecht Duijker
Maandelijks publiceert Hubrecht Duijker verschillende 'wijnvondsten' op zijn eigen website. Ditmaal werden weer drie van onze wijnen beschreven. Waaronder twee wijnen van onze nieuwe Portugese domein: Soalheiro. Ook krijgt de nieuwe wijn van Palazzo Maffei een ereplaats! Een wijn dat zich perfect leent voor een zomeravond. Lees hieronder zijn wijnomschrijvingen en proefnotities.
2014 Alvarinho -...
Lees verder
Door Job Joosse, 31 juli 2015
Onderzoek in de Loire
Job Joosse, één van onze wijnadviseurs, volgt naast zijn baan bij Okhuysen de opleiding tot ‘Magister Vini’. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare wijndiploma van Nederland. De opleiding is dan ook zeer intensief, en het schrijven van een scriptie vormt het absolute zwaartepunt. Job heeft een grote liefde voor wijnen gemaakt van cabernet franc en wist dan al snel wat het onderwerp...
Lees verder
Door Xavier Kat, 16 juli 2015
Voorverkoop Italië
Geen land ter wereld heeft zo’n grote variatie aan druivensoorten, wijnstijlen en wijnregio’s. Bovendien is in al deze regio’s de kwaliteit de laatste jaren in rap tempo gestegen. Toch komen de echte grote rode wijnen vooral uit Noord en Centraal Italië en meer specifiek uit Piemonte (Barolo, Barbaresco) en Toscane (Brunello, Vino Nobile, Chianti Classico). Voor de grote witte wijnen moeten...
Lees verder
Door Xavier Kat, 10 juni 2015
Update Bordeaux
Zelf ben ik net terug van een
bezoek van een paar dagen aan Bordeaux. Het is reuze interessant om het jongste
jaar enkele maanden na de primeurproeverijen opnieuw te proeven. Eigenlijk
sowieso een betere periode om deze wijnen te proeven; de wijnen hebben een
langere opvoeding achter de rug, er zijn al meer definitieve assemblages en de
wijnen zijn beter in balans in deze fase. Wat mij opviel...
Lees verder
Door Marc Keulen, 29 april 2015
Veelzijdigheid van rosé
"Laat u verrassen door de veelzijdigheid van rosé!"Sommigen worden spontaan blij bij het horen van het woord rosé, terwijl anderen dan de wenkbrauwen fronsen. Gelukkig weten wij hoe mooi een goede rosé kan zijn en scharen ons daarom graag bij de eerste groep.Zoals u weet, bestaan er vele stijlen rosé, die kunnen variëren van beendroog tot mild zoet, met soms uitbundig fruit, soms juist heel i...
Lees verder