Door Femke Pruis, 19 november 2023
GASPARD N°1: Exclusieve cuvée van Lidewij bij Grutto
Met de feestdagen in aantocht hebben we een leuk nieuwtje om
met jullie te delen. Een uniek project, iets wat we nog niet eerder hebben
gedaan. Samen met Grutto
en Lidewij van Wilgen van Terre des Dames brengen we namelijk een exclusieve wijn
uit: de Gaspard N°1. Een speciaal voor ons gecomponeerde cuvée op basis van grenache,
carignan en syrah, waar Lidewij slechts één vat van heeft gema...
Lees verder
Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023
Bijgerecht: Rode kool van de kerstman
Ingrediënten:1 kleine rode kool (biologisch)50 gr suiker100 gr boter250 ml rode wijn250 ml port3 eetlepels wittewijnazijn1 ui, gesnipperd75 gr honingsap van 2 sinaasappelssap van 2 citroenen2 appels, liefst goudreinet, grof geraspt2 eetlepels cranberrycompote1 laurierblaadjepeper en zoutBereidingVerwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem doormidden.Snijd de stam eruit. Snijd du...
Lees verder
Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023
Bijgerecht: Boterige aardappelpuree
Ingrediënten:1 kg kruimige aardappelen van min of meer gelijke grootte250 ml lauwe melk250 gr boter, in blokjes1 eidooier1/2 theelepel verse nootmuskaatpeper en zout Bereiden Zet de aardappelen (met schil) op in een pan met ruim koud water. Breng aan de kook.Zet het vuur laag en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.Prik er met een mes in; als de aardappelen niet mee omhoog...
Lees verder
Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023
Bijgerecht: Gratin Dauphinois
Ingrediënten:1,2 vastkokende aardappelen2 teentjes knoflook150 gr geraspte emmentaler of gruyère600 ml slagroom600 ml volle melk2 theelepels zout 1 theelepel vers geraspte nootmuskaatpeperBereidingVerwarm de oven voor tot 160°C Schil en was de aardappelen en snijd ze dan in plakjes van 2 à 3 mm.Gebruik hiervoor een mandoline, of een mes en veel precisie en geduldwas de aardappelplakjes...
Lees verder
Door Anne-Ruth Dekker, 23 november 2023
Dessert: Mont blanc van koekkruim, vanilleroom, kastanjecrème en pure chocolade
Ingrediënten (voor 4 personen):450 ml slagroom400 gram gekookte kastanjes 150 gram suiker + 1 eetlepel extra8 speculoos koekjes15 gram pure chocolade1 vanillestokjeTip: alle componenten van dit dessert kun je voorbereiden. Zo hoef je op het laatst het dessert alleen nog maar op te maken. Tip: waarschijnlijk blijft er wat kastanjecrème over. Dat is ook erg lekker met wat yoghurt.Bereiding1. Doe d...
Lees verder
Door Anne-Ruth Dekker, 23 november 2023
Hoofdgerecht: Hertenmedaillon met knolselderijcrème en een rode wijn-chocoladesaus
Ingrediënten (voor 4 personen):4 hertenmedaillons (Grutto)1 little gem1 takje tijm1 takje rozemarijn1 knoflookteenRoomboterOlijfoliePeper en zout5 gram pure chocoladeCressen voor de garneringvoor de knolselderijcrème1 knolselderij1 eetlepel citroensap100 ml slagroom30 gram roomboterPeper en zoutvoor de rode wijn chocoladesaus300 ml lichte rode wijn100 ml bone broth rund (Grutto)50 gram roomboter...
Lees verder