Zweigelt Mitterjoch
Zweigelt Mitterjoch

2021 Zweigelt Mitterjoch

Weingut Birgit Braunstein 0.75l

15.70

14

10

per fles bij 6 flessen,
14,60 per fles

De zweigeltdruiven zijn afkomstig van de oudste wijngaarden dicht bij de Neusiedler See. Na de gisting op inox verblijft de wijn twaalf maanden op kleine eikenhouten barriques en grote acaciahouten foeders voor extra complexiteit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De zweigeltdruiven zijn afkomstig van de oudste wijngaarden dicht bij de Neusiedler See. Na de gisting op inox verblijft de wijn twaalf maanden op kleine eikenhouten barriques en grote acaciahouten foeders voor extra complexiteit.

Proefnotitie

In de geur aanlokkelijk rood fruit en specerijen, iets van laurier en een lichte vanilletoets. De smaak is geconcentreerd en biedt tonen van rijpe kersen, bosfruit en een prachtige balans tussen kruidigheid en zachte tanninen.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 15-17°C

Wijn-spijs advies

gazpacho, gestoofde lamsbout met verse kruiden en knoflook, wild, rundvlees, rode biet of pasta- en rijstgerechten.

Details

Streek

Burgenland

Herkomst

Neusiedlersee-Hügelland

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Zweigelt (blauw)

Domeininformatie

Birgit Braunstein

In het oosten van Oostenrijk, nabij de Hongaarse grens, liggen aan de oevers van de Neusiedlersee de wijngaarden van Birgit Braunstein. Zij is al meer dan zeventien jaar eigenaresse en wijnmaakster van dit vierhonderd jaar oude familiedomein. Burgenland is een streek met een eeuwenoude wijncultuur. De Kelten brachten hier meer dan drieduizend jaar geleden de wijnbouw. Als eerbetoon heeft Birgit een verwijzing naar deze Keltische oorsprong in haar etiket verwerkt: haar initialen worden weergegeven als een Keltisch klavertje vier. Druiven gedijen uitstekend in dit klimaat en landschap, die soms worden vergeleken met die in de Haut-Médoc in Bordeaux. Ze werkt volledig biologisch-dynamisch in de wijngaarden en probeert ook in de kelder zoveel mogelijk de natuur haar gang te laten gaan. De wijnen van Birgit vallen op door hun zuiverheid, harmonie en frisse karakter.

Regioinformatie

Burgenland

Burgenland ligt ten zuidoosten van Wenen, het gebied strekt zich uit langs de Hongaarse grens. Het wijngebied is ruim 3000 jaar oud. Burgenland is onderverdeeld in vier gebieden. De belangrijkste zijn Neusiedlersee en Neusiedlersee-Hügelland. Mittelburgenland en Südburgenland spelen een ondergeschikte rol. In al deze gebieden staan naast de grüner veltliner en andere witte rassen ook veel blauwe inheemse druivenrassen. De druiven blaufränkisch, St. Laurent en een kruising van beide, de blauer zweigelt (of kortweg zweigelt), spelen de hoofdrol. In het gebied ligt ook de Neusiedlersee. In de buurt van dit grote ondiepe meer is het heel vochtig. De vochtigheidsgraad is essentieel voor botritus, de edele rot. Er komen dan ook veel zoete wijnen uit dit gebied. De vroeg invallende vorstperiode is daarnaast geschikt voor de unieke Eiswein.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven