Vintage Port
Vintage Port

2015 Vintage Port

Quinta do Tedo 0.75l

75

00

per fles

Alleen de beste oogstjaren zijn geschikt voor een Vintage Port. 2015 was zelfs een exceptioneel jaar. De druiven ontwikkelden een prachtige balans tussen rijpheid en fraîcheur. Rijpt twee jaar in Frans eiken vaten van 4.000 liter.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Alleen de beste oogstjaren zijn geschikt voor een Vintage Port. 2015 was zelfs een exceptioneel jaar. De druiven ontwikkelden een prachtige balans tussen rijpheid en fraîcheur. Rijpt twee jaar in Frans eiken vaten van 4.000 liter.

Proefnotitie

De kleur is diep ‘ruby’ rood met een paarse rand. In de uitbundige en complexe neus herkennen we zwarte bessen, rozijnen, chocola en een hint van kruiden. De wijn smaakt intens en heeft een mooie balans tussen alcohol, suiker en ‘body’. Heel complex, met een stevige structuur en rijpe tanninen, en zeer veel lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2050+, 16-18°C

Details

Streek

Douro

Herkomst

Port

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Port

Inhoud

0.75l

Alcohol %

20%

Druivenrassen

Tinta roriz (blauw), tinta barroca (blauw), tinto cão (blauw), touriga franca (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Nergens ter wereld vind je zo’n bijzonder wijnlandschap als in de Douro vallei. Op de steile hellingen langs de Douro rivier hebben de wijnproducenten terrasvormige wijngaarden aangelegd. Traditioneel staat deze regio bekend om de productie van port, maar sinds een aantal jaar worden hier prachtige rode en witte wijnen gemaakt van eeuwenoude druivensoorten, die ook voor het maken van port wordt gebruikt. Het DOC Douro ligt in het noorden van Portugal. Er heerst een landklimaat met hete zomers. Aan de kust is het aanzienlijk koeler en natter. De Douro wijnstreek produceert prachtige wijnen met een uitstekende prijskwaliteitverhouding. De druiven die hier voorkomen zijn onder andere de touriga nacional, touriga franca en tinta roriz voor rood en de gouveio, rabigato, malvasio fino en viosinho druiven voor wit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven