Verdejo - Rueda
Verdejo - Rueda

2022 Verdejo - Rueda

Palacio de Bornos 0.75l

10.10

8

80

per fles bij 6 flessen,
9,10 per fles

Gemaakt van 100% verdejo, geplukt in de vroege ochtend voor maximale frisheid. Bij aankomst in de kelder volgt een koude schilweking, waarbij de geur- en smaakstoffen van de schilletjes vrijkomen, waarna ze zachtjes geperst worden. Het vrijgekomen sap vergist op roestvrijstalen tanks.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Gemaakt van 100% verdejo, geplukt in de vroege ochtend voor maximale frisheid. Bij aankomst in de kelder volgt een koude schilweking, waarbij de geur- en smaakstoffen van de schilletjes vrijkomen, waarna ze zachtjes geperst worden. Het vrijgekomen sap vergist op roestvrijstalen tanks.

Proefnotitie

Strogeel van kleur met groenige reflecties in het glas. Expressieve geuren als exotisch fruit, kruiden, iets bloemigs en een nuance van anijs. De smaak is intens, verfijnd droog, uitgebalanceerd en heeft de perfecte zuurgraad. De afdronk is fruitig en aromatisch.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Een veelzijdige begeleider van diverse lichte (voor-)gerechten of als aperitief bij wat tapas.

Gidsbeoordeling

Antonio Galloni (Vinous): 88

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Rueda Superior

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Verdejo (wit)

Domeininformatie

Palacio de Bornos

Het wijngebied Rueda ligt ruim 150 kilometer ten noordwesten van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zachtglooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen andere staat de streek Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven