Vera Vides tinto - Ribera del Duero
Vera Vides tinto - Ribera del Duero

2022 Vera Vides tinto - Ribera del Duero

Magna Vides 0.75l

16.25

14

50

per fles bij 6 flessen,
14,65 per fles

Oude wijngaarden bij het historische dorp La Aguilera. Een cofermentatie gedomineerd door tempranillo met bobal, garnacha en wat van de witte albillo. Deze wijn wordt slechts een paar maanden opgevoed op oude houten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Oude wijngaarden bij het historische dorp La Aguilera. Een cofermentatie gedomineerd door tempranillo met bobal, garnacha en wat van de witte albillo. Deze wijn wordt slechts een paar maanden opgevoed op oude houten vaten.

Proefnotitie

De zachte extractie en koele vergisting resulteren in een aromatische wijn met heerlijk toegankelijk sappig en kruidig zwart fruit.

Schenkadvies

Nu tot 2035, 16-18°C

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Ribera del Duero

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Tempranillo/ull de llebre (blauw), albillo (wit), bobal (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Magna Vides

Met de oprichting van Magna Vides, in La Aguilera kwam een droom uit van eigenaren Pablo Arranz en Andrea Sanz. Beiden komen uit de provincie Burgos, met oude wijngaarden in de familie. In 1999 valt hen een klein perceel, dat tachtig jaar eerder door een overgrootvader werd aangeplant, in handen. Het zaadje is op dat moment geplant en in de jaren die volgen begint het steeds meer te kriebelen. In 2005 verlaten ze hun woonplaats Madrid om zich als wijnboeren in La Aguilera te vestigen. Vervolgens weet het koppel diverse wijngaarden (waaronder een perceel uit 1860!) aan te kopen. Kleine percelen, met oude stokken, een goede, gevarieerde bodem en ligging gelden als uitgangspunt. Door middel van een selectie van het beste plantenmateriaal (massale selectie) worden bepaalde percelen deels herplant en wordt de plantdichtheid verhoogd. De belangrijkste druiven zijn tinto fino en tinto del país, maar ook albillo mayor, bobal, garnacha blanca, garnacha tintonera, pirulesa, alarije en drie druiven die nog geïdentificeerd moeten worden. Er wordt vanuit biodynamische principes gewerkt en de grootste prioriteit ligt bij het creëren van een goede biodiversiteit om de wijngaard sterker te maken en een natuurlijke balans te creëren. Alles is gericht op het oogsten van gezond en perfect rijp fruit, dat in kleine bakjes wordt geoogst, natuurlijk vergist op kleine tanks en eikenhouten barriques. Alles met zachte extracties, gericht op terroirexpressie en balans. Ieder perceel, iedere tank krijgt een vinificatie en opvoeding op maat. De liefde en kundigheid druipt er vanaf. De wijnen van Magna Vides zijn om intens van te houden!

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven