Tradition rosé - Corbières

2014 Tradition rosé - Corbières - Château Beauregard Mirouze

Château Beauregard Mirouze 0.75l

8

50

per fles

Deze rosé werd gemaakt van het eerst vrijgekomen sap van de syrah- en grenachedruiven, afkomstig van enkele op het noorden gelegen hellingen. Door deze ligging bezitten de druiven veel frisheid en mooie zuren.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze rosé werd gemaakt van het eerst vrijgekomen sap van de syrah- en grenachedruiven, afkomstig van enkele op het noorden gelegen hellingen. Door deze ligging bezitten de druiven veel frisheid en mooie zuren.

Proefnotitie

Een heerlijk parfum van rode vruchtjes en citrusfruit en iets kruidigs. De smaak is fris en sprankelend, lekker pittig, met elegant, sappig fruit en een levendige afdronk. Geweldig mooi!

Schenkadvies

Nu tot 2017, 8-10°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Corbières

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cinsaut/ cinsault (blauw), syrah/shiraz (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Château Beauregard Mirouze

Karine en Nicolas Mirouze zijn beiden landbouwkundig ingenieur. Na hun studie werkten ze in Parijs in respectievelijk de bankwereld en de IT. Na een aantal jaar besloten ze terug te keren naar Zuid-Frankrijk om hun droom waar te maken. Ze wilden het familiedomein dat al zeven generaties in hun bezit was voortzetten, het prachtige land cultiveren en unieke wijnen maken, met respect voor de natuur. Beauregard-Mirouze ligt in het ruige massief dat luistert naar de naam Fontfroide, een verwijzing naar de bronnen met koud water die in het gebied liggen en voor een groot deel het koelere microklimaat bepalen. In totaal bezitten Nicolas en Karine hier maar liefst 250 hectare land, waarvan er slechts 25 zijn beplant met wijnstokken. De rest bestaat uit bossages (kreupelhout) en naaldbossen. Het natuurlijke evenwicht is hierdoor zéér bijzonder. Ziektes in de wijngaard komen nauwelijks voor. De grootste vijand van de druiven is het wilde zwijn, dat is er gek op is.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen