Tinus Rouge d'une Nuit - Vin de France rouge
Tinus Rouge d'une Nuit - Vin de France rouge

2022 Tinus Rouge d'une Nuit - Vin de France rouge

Château des Tourettes 0.75l

15

95

per fles

Een onorthodoxe combinatie van de bordelaise cabernet-sauvignon met de mediterrane syrah en grenache. Slechts één nacht op lage temperatuur op de schillen geweekt, voor een doorschijnende rode kleur.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een onorthodoxe combinatie van de bordelaise cabernet-sauvignon met de mediterrane syrah en grenache. Slechts één nacht op lage temperatuur op de schillen geweekt, voor een doorschijnende rode kleur.

Proefnotitie

Een assemblage van de vroege oogst cabernet-sauvignon, syrah en grenache. De druiven weken een nacht op de schillen. Daarna volgt nog een korte opvoeding met pulp van het rijpe fruit van de beste percelen. Heerlijk sappig met zwoel rood en zwart fruit. Mooi floraal en elegant.

Schenkadvies

Nu tot 2030, 15-17°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Vin de France

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Château des Tourettes

In 2007 kopen Jean-Marie en Maine Guffens het Château des Tourettes in de Lubéron, in de Alpes-de-Haute Provence. Ze voelen zich aangetrokken tot de oogverblindende schoonheid van de omgeving, maar ook door de grote mogelijkheden die de wijngaarden hier hen bieden; ondanks de warmte zorgt de hoge ligging (tussen 400 en 500 meter) voor de nodige afkoeling. De bodem is hoogwaardig, met grote delen kalk. Net als op Domaine Guffens-Heynen draait het daarnaast om oog voor detail en een compromisloze aanpak. Sinds enkele jaren is Jean-Marie Guffens ook persoonlijk intensief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op het domein en stijgt de kwaliteit alsmaar verder.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven