Tierra Alta en 2 maderas - Rib. del Duero (1/2 fl)
Tierra Alta en 2 maderas - Rib. del Duero (1/2 fl)

2018 Tierra Alta en 2 maderas - Rib. del Duero (1/2 fl)

Bodegas Valduero 0.38l

16

50

per fles

De lokale druif tinto fino brengt hier schitterende wijnen voort, mede door de grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur, die gunstig zijn voor een evenwichtige rijping. Deze verrukkelijke crianza rijpte vijftien maanden op eiken vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De lokale druif tinto fino brengt hier schitterende wijnen voort, mede door de grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur, die gunstig zijn voor een evenwichtige rijping. Deze verrukkelijke crianza rijpte vijftien maanden op eiken vaten.

Proefnotitie

De wijn geurt naar rijpe kersen, specerijen, cacao en vanille. De smaak is mooi geconcentreerd, met pruimenfruit, specerijen, fluwelige tanninen en een schitterende fraîcheur.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij krachtige vleesgerechten of eend met sinaasappelsaus.

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Ribera del Duero

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.38l

Alcohol %

14%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Valduero

Ribera del Duero is een wijngebied in de regio Castilla-Y-León dat pas sinds 1982 de DO-status (Denominación de Origen) draagt. In de regio wordt echter al meer dan 150 jaar wijn gemaakt. Het domein is gelegen op relatief grote hoogte tussen 700 en 850 meter, waarbij de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur groot zijn. Het is een gebied waar unieke klimatologische omstandigheden heersen. De speciaal daarvoor geselecteerde druivensoorten presteren er optimaal en leveren wijnen van bijzonder hoge kwaliteit. Bodegas Valduero is opgericht in 1983. Verantwoordelijk voor de wijnen is oenologe Yolanda García Viadero, een van Spanje’s beste wijnmaaksters.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven