Saint-Emilion Grand Cru
Saint-Emilion Grand Cru

2020 Saint-Emilion Grand Cru

Château Barrail du Blanc 0.75l

24

80

per fles

Altijd een van onze favorieten uit Saint-Emilion vanwege het mooie klassieke karakter. Oogstjaar 2020 bestaat voor 70% uit merlot en 30% cabernet franc. De wijn rijpt voor een deel in Franse eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw is.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Altijd een van onze favorieten uit Saint-Emilion vanwege het mooie klassieke karakter. Oogstjaar 2020 bestaat voor 70% uit merlot en 30% cabernet franc. De wijn rijpt voor een deel in Franse eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw is.

Proefnotitie

Mooi expressief en elegant met florale tonen, mokka, sappig en rijp zwart fruit. Mondvullend met een lange afdronk. Verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2034, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij gegrild rood vlees, zoals entrecote of rib-eye.

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 14,5

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Barrail du Blanc

Château Barrail du Blanc, al meer dan 150 jaar in het bezit van dezelfde familie, is een iconisch landgoed gevestigd in de gemeente Saint-Sulpice de Faleyrens, dat behoort tot het zuidelijke deel van de Saint-Émilion Grand Cru appellatie. De wijngaarden, met veelal grind- en kleibodems, zijn beplant met gemiddeld 25 jaar oude wijnstokken. Deze vruchtbare bodems zijn bijzonder geschikt voor cabernet franc. Jean-Jacques Elliès en zijn dochter Nathalie bestieren samen het domein. Hun nauwgezette benadering vertaalt zich in wijnen die uitblinken in diepte en consistentie.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven