Saint-Emilion

2012 Saint-Emilion - Château Barberousse

Château Barberousse 0.38l

8

95

per fles

De druiven worden met de hand geplukt, vervolgens deels ontsteeld en gekneusd, waarna de alcoholische- en malolactische gisting (omzetting van het scherpe appelzuur in het mildere melkzuur) op cementen tanks onder controle van temperatuur plaatsvindt. Opvoeding: 10 maanden op deels nieuwe barriques van frans eiken.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De druiven worden met de hand geplukt, vervolgens deels ontsteeld en gekneusd, waarna de alcoholische- en malolactische gisting (omzetting van het scherpe appelzuur in het mildere melkzuur) op cementen tanks onder controle van temperatuur plaatsvindt. Opvoeding: 10 maanden op deels nieuwe barriques van frans eiken.

Proefnotitie

Een van de meest gewaardeerde wijnen uit ons assortiment, deze op en top Saint-Emilion met zijn bescheiden prijs. In 2012 heeft Puyol weer een fantastische wijn gemaakt! Mooi fruit, kruiden, goede vulling. Heerlijk! Het bouquet is verleidelijk met tonen van rood fruit, iets van laurier en een lichte toast. De smaak is mooi gestructureerd, rijk, vol sappig rood fruit, soepele tanninen en eindigt in een voortreffelijke finale.

Schenkadvies

Nu tot 2022, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.38l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Barberousse

Bij het gehucht Le Bibey, op een steenworp afstand van het stadje Saint-Emilion, ligt Château Barberousse van de familie Puyol. Van een kasteel is hier overigens geen sprake, want het betreft niet meer dan een boerenhuis met een flinke schuur. In 1985 bezochten wij dit domein voor de eerste keer. Export kende Monsieur Puyol toen niet of nauwelijks, want zoals hij zei: “Mijn klanten wonen in Frankrijk, want ik spreek alleen maar Frans.” Inmiddels is het domein internationaal bekend. Zoon Stéphane heeft de algemene leiding overgenomen en de kwaliteit is mede door een beter houtgebruik voor de opvoeding van de wijnen nog verder gestegen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen