SOL blanc - Corbières

2014 SOL blanc - Corbières - Château Beauregard Mirouze

Château Beauregard Mirouze 0.75l

18

75

per fles

Bij Corbières denkt men niet direct aan witte wijn. Nicolas en Karine zijn er echter in geslaagd om een prachtige witte topcuvée te maken van 40% roussanne en 40% marsanne aangevuld met vermentino. De wijn rijpte zes maanden, de ene helft op eikenhouten vaten van vierhonderd liter en de andere helft op perfect geïsoleerde cementen cuves.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Bij Corbières denkt men niet direct aan witte wijn. Nicolas en Karine zijn er echter in geslaagd om een prachtige witte topcuvée te maken van 40% roussanne en 40% marsanne aangevuld met vermentino. De wijn rijpte zes maanden, de ene helft op eikenhouten vaten van vierhonderd liter en de andere helft op perfect geïsoleerde cementen cuves.

Proefnotitie

De kleur is goudgeel, de geur rijk aan wit fruit (peer), witte bloemen en iets honing. De smaak is breed en complex met tonen van rijpe zuidvruchten, iets vanille en de afdronk is prachtig lang en krachtig. Spectaculair!

Schenkadvies

Nu tot 2016, 10-12°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Corbières

Biologische certificering

Natuurwijn

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Roussanne (wit), vermentino/rolle (wit)

Domeininformatie

Château Beauregard Mirouze

Karine en Nicolas Mirouze zijn beiden landbouwkundig ingenieur. Na hun studie werkten ze in Parijs in respectievelijk de bankwereld en de IT. Na een aantal jaar besloten ze terug te keren naar Zuid-Frankrijk om hun droom waar te maken. Ze wilden het familiedomein dat al zeven generaties in hun bezit was voortzetten, het prachtige land cultiveren en unieke wijnen maken, met respect voor de natuur. Beauregard-Mirouze ligt in het ruige massief dat luistert naar de naam Fontfroide, een verwijzing naar de bronnen met koud water die in het gebied liggen en voor een groot deel het koelere microklimaat bepalen. In totaal bezitten Nicolas en Karine hier maar liefst 250 hectare land, waarvan er slechts 25 zijn beplant met wijnstokken. De rest bestaat uit bossages (kreupelhout) en naaldbossen. Het natuurlijke evenwicht is hierdoor zéér bijzonder. Ziektes in de wijngaard komen nauwelijks voor. De grootste vijand van de druiven is het wilde zwijn, dat is er gek op is.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen