Rosé - Pays d'Oc
Rosé - Pays d'Oc

2022 Rosé - Pays d'Oc

L'Orangeraie de Pennautier 0.75l

7.90

7

15

per fles

Deze rosé is een blend van 70% cinsault, 20% grenache en 10% syrah. De wijnstokken zijn gelegen op het noorden, waardoor ze profiteren van koelte in hete zomers. Dit zorgt voor een goede zuurgraad en aromatische kwaliteit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze rosé is een blend van 70% cinsault, 20% grenache en 10% syrah. De wijnstokken zijn gelegen op het noorden, waardoor ze profiteren van koelte in hete zomers. Dit zorgt voor een goede zuurgraad en aromatische kwaliteit.

Proefnotitie

Mooie lichtroze kleur. Het parfum is heel fijn, iets bloemig met tonen van klein rood fruit. Een frisse spanning en een verrukkelijke finale van kruisbes en framboos.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Als aperitief of bij lichte gegrilde gerechten.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays d'Oc

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Cinsault (blauw), merlot (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Château de Pennautier

De geschiedenis van Château de Pennautier gaat ver terug. Reeds in 1620, onder Lodewijk XIII, liet Bernard de Pennautier het chateau bouwen. De huidige eigenaar, graaf Nicolas de Lorgeril, is een directe afstammeling van deze Bernard. Het kasteel is gelegen in de buurt van de prachtige, ommuurde middeleeuwse stad Carcassonne. Naast schitterende sier- en parktuinen bestaat het domein uit 146 hectare vignobles die vooral gelegen zijn op de hellingen van de Montagne Noir. Door de relatief hoge ligging profiteren de druiven optimaal van de koele nachten en van een frisse bries, die ook overdag voor wat afkoeling zorgt. In de wijngaarden wordt met veel respect voor de natuur gewerkt met behulp van de modernste technieken.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven