Riesling Viñedo Miramar - San Antonio
Riesling Viñedo Miramar - San Antonio

2022 Riesling Viñedo Miramar - San Antonio

Viña Casa Marin 0.75l

22

75

per fles

Miramar is een hooggelegen wijngaard, met een vulkanische bodem. De rieslingdruif voelt zich goed thuis in het zonnige, maar koele klimaat hier, en brengt uiterst stijlvolle wijnen voort.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Miramar is een hooggelegen wijngaard, met een vulkanische bodem. De rieslingdruif voelt zich goed thuis in het zonnige, maar koele klimaat hier, en brengt uiterst stijlvolle wijnen voort.

Proefnotitie

Het minerale en appelige parfum doet je wanen in de Moezel. Prachtig rijke en intense smaak, een heerlijk zuiver wit en geel fruit, een mooie frisheid en mineraliteit, een goede harmonie en veel lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2028+, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Cevice van zeebaars met gember en koriander.

Details

Streek

Aconcagua

Herkomst

San Antonio Valley

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Riesling (wit)

Domeininformatie

Casa Marín

Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster María Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief én gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! Sinds enkele jaren wordt María Luz bijgestaan door haar zoon Felipe, een wijnmaker die met dezelfde passie en gedrevenheid de droom van zijn moeder gestalte geeft. Vandaag de dag telt het domein 50 hectare wijngaard verdeeld in 38 verschillende percelen. Alle druiven worden met de hand geoogst, pas op het moment dat er perfecte rijpheid is. Vanwege de grote diversiteit in terroirs en druivenrassen, gekoppeld aan het koele klimaat, duurt de oogst heel lang; van begin maart tot eind mei! Alle geoogste druiven worden dan ook apart in kleine kuipen gevinifieerd.

Regioinformatie

Aconcagua

De wijnstreek Aconcagua ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Het is verdeeld in de subregio's Aconcagua Valley, Casablanca Valley, San Antonio en Leyda. De Aconcagua-vallei ligt het meest landinwaarts en wordt opgesplitst door de Aconcagua-rivier. Het klimaat is warm en droog met een regenval van slechts 215 millimeter per jaar. Voor irrigatie gebruiken wijnmakers het smeltwater van de rivier, in de directe omgeving waarvan veel wijngaarden liggen. De Aconcagua Vallei is beroemd om zijn prachtige rode wijnen gemaakt van cabernet sauvignon en carménère. De andere drie subregio’s liggen dichter bij de kust van de Stille Oceaan en worden gekenmerkt door een veel koeler en natter klimaat onder invloed van de Humboldtstroom. De regenval van 540 millimeter per jaar is veel hoger dan verder landinwaarts, en het terroir is ook heel anders. Het is hier veel zwaarder en lemiger. De teeltomstandigheden aan de kust zijn bijzonder gunstig voor pinot noir, sauvignon blanc en chardonnay.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven