Radice  - Lambrusco di Sorbara Frizzante (1,5l)
Radice  - Lambrusco di Sorbara Frizzante (1,5l)

2021 Radice - Lambrusco di Sorbara Frizzante (1,5l)

Cantina Paltrinieri 1.50l

35

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De schillen weekten kort mee voor de prachtige zalmroze kleuren. Een neus vol heerlijk rood fruit, bloedsinaasappel en lentebloesem. De smaak is mooi droog met wederom het citrusfruit, verse kruiden en een fijne textuur die een aangename rondeur geeft aan de wijn. De afdronk is complex, mondvullend en tegelijk verfrissend. Verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Wat mooie Parmigiano Reggiano en Prosciutto di Parma met vers gebakken brood, olijfolie en de echte Aceto Balsamico.

Details

Streek

Emilia-Romagna

Herkomst

Lambrusco di Sobara

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

1.50l

Alcohol %

11%

Druivenras

Lambrusco di sorbara (blauw)

Domeininformatie

Cantina Paltrinieri

Alberto en zijn vrouw Barbara zijn de vierde generatie op Cantina Paltrinieri en behoren tot een handvol producenten die puur op kwaliteit zijn gericht. Zij hebben 17 hectare wijngaard in het hart van de meest prestigieuze herkomst ‘Lambrusco di Sorbara’. Alberto beperkt allereerst de rendementen in de wijngaard. Een lager rendement geeft druiven met meer concentratie. Daarnaast gebruikt hij het liefst alleen de blauwe druivenvariëteit ‘Lambrusco di Sorbara’.

Regioinformatie

Emilia-Romagna

‘Lambrusco di Sorbara’ is een klein subgebied met DOC-status, gelegen ten noorden van de stad Modena, in de regio Emilia-Romagna. Voor de meeste mensen is Modena beroemd om zijn bloedsnelle auto’s, maar bij de culinaire liefhebbers juist om de authentieke Aceto Balsamico en het (momenteel) beste restaurant van de wereld: Osteria Francescana van Massimo Bottura. Vanzelfsprekend prijken de wijnen van Cantina Paltrinieri op de wijnkaart van dit prestigieuze restaurant! Lambrusco is echt met een opmars bezig en de kwaliteit is de laatste jaren enorm gestegen. De echte Lambrusco lijkt dan ook in niets op het industriële massaproduct, die we kennen uit de supermarkt en die de reputatie van Lambrusco zo heeft geschaad. Het is een verrukkelijke gastronomische dorstlesser, die de rijke keuken van Emilia-Romagna als geen ander weet te begeleiden!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven