Pouilly-Fuissé 'Les Combes Vieilles Vignes'
Pouilly-Fuissé 'Les Combes Vieilles Vignes'

2021 Pouilly-Fuissé 'Les Combes Vieilles Vignes'

Maison Verget 0.75l

52

95

per fles

Met een deel van de wijngaard gelegen op het zuiden en een ander deel op het noorden, bezit deze cuvée een prachtige balans. De zeventig jaar ouden stokken en de lange opvoeding op eiken dragen daar verder toe bij.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Met een deel van de wijngaard gelegen op het zuiden en een ander deel op het noorden, bezit deze cuvée een prachtige balans. De zeventig jaar ouden stokken en de lange opvoeding op eiken dragen daar verder toe bij.

Proefnotitie

Een van de slechts twee echte perceelselecties Pouilly-Fuissé in dit oogstjaar. Ook hier een minuscule oplage na meerdere plukrondes. De oude stokken gaven een groot voordeel voor de kwaliteit. Krachtig en compact met fruitintensiteit, structuur, roomboter en geroosterde noten. De afdronk is lang en complex.

Schenkadvies

Nu tot 2031, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Pouilly-Fuissé

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Maison Verget

Jean-Marie Guffens koopt voor Maison Verget druiven van boeren in de Bourgogne met wie hij vaak al jaren samenwerkt. Ze weten inmiddels precies wat ze van Guffens kunnen verwachten en andersom ook. Hoe het land wordt bewerkt, wanneer er geplukt wordt, Jean-Marie bepaalt. Deze manier van werken zorgt voor wijnen met de onmiskenbare Guffens-signatuur: een aanwezige zuurgraad, mineraal karakter en rijp fruit. Een niveau dat maar weinig domeinen halen. Op Verget laat Guffens het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Verget volledig in zijn systeem heeft.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven