Pinot Noir Sans Chêne - Coastal region
Pinot Noir Sans Chêne - Coastal region

2022 Pinot Noir Sans Chêne - Coastal region

Kruger Family Wines 0.75l

12.95

11

70

per fles

Deze bijzondere pinot noir weerspiegelt de puurheid van rood fruit. De pinot noit druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in West-Kaap.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze bijzondere pinot noir weerspiegelt de puurheid van rood fruit. De pinot noit druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in West-Kaap.

Proefnotitie

Deze wijngaarden zijn aangeplant op bodems van graniet, waardoor de wijn een juiste balans heeft tussen de pure tonen van het rode fruit en een fijne zuurgraad. De afdronk is sappige en zijdezacht, heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2027, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Bombe van kwartel gevuld met eendenlever met een gevogelte jus en groene kool.

Details

Streek

Coastal Region

Herkomst

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Kruger Family Wines

Johan Kruger is een zeer bevlogen en kundig wijnmaker. In 2005 werd hij Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter wijngids. In Stellenbosch maakte hij furore op het wijngoed van zijn vader, Sterhuis, maar door de nodige onenigheid besloot Johan voor zichzelf te beginnen. Hij was al langere tijd zeer onder de indruk van de opkomende ‘cool climate’ regio’s van de West Kaap in Zuid-Afrika en had hier veel vrienden die hem wilden helpen. Zo begon Johan het waanzinnige project ‘Kruger Family Wines’, waarbij hij in de koele klimaatzones wijngaarden van zeer hoge kwaliteit opspoort en de boeren volgens zijn filosofie het land laat bewerken om vervolgens de druiven van hen te kopen. Bij de wijnen van Johan draait het om souplesse, elegantie en balans.

Regioinformatie

Coastal Region

De geschiedenis van wijn in Zuid-Afrika is ontstaan op locaties die nu allemaal in het Coastal Region wijngebied liggen. Districten als Stellenbosch, Paarl, Swartland, Franschhoek en Constantia liggen in het achterland van Kaapstad. De Coastal Region wijnen behoren tot de mooiste van Zuid-Afrika. Gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, koos voor de locatie van zijn persoonlijke woning en wijngaarden voor Constantia. Ongekend natuurschoon, complexe en goed gedraineerde bodems, prachtig uitzicht op zee en het speciale klimaat maakten van Constantia al in de 17e eeuw een voor de hand liggende keuze voor wijnbouw. Met wijngaarden hoog op de uitlopers van de Constantiaberg, in het verlengde van de Tafelberg, op een natuurlijke wijze gekoeld door de bries van de Indische Oceaan vanuit de False Bay in het zuiden en de Atlantische Oceaan uit het westen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven