Pêché de Vignes rosé - Pays d'Oc

2015 Pêché de Vignes rosé - Pays d'Oc - Collovray & Terrier

Collovray & Terrier 0.75l

6

55

per fles

De Bourgogne-pioniers Jean-Luc Terrier en Thierry Collovray maken al vele jaren zeer succesvolle wijnen in de omgeving van Limoux in de Languedoc, waar zij enkele hooggelegen percelen kochten. De Pêché de Vignes rosé, gemaakt van syrah, merlot en cinsault, valt ieder jaar op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De Bourgogne-pioniers Jean-Luc Terrier en Thierry Collovray maken al vele jaren zeer succesvolle wijnen in de omgeving van Limoux in de Languedoc, waar zij enkele hooggelegen percelen kochten. De Pêché de Vignes rosé, gemaakt van syrah, merlot en cinsault, valt ieder jaar op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Proefnotitie

Lichtroze van kleur biedt deze opwekkende rosé een heerlijke neus van rood en zwart fruit. Verfijnde smaak met sappig rood fruit en een prachtige frisse en elegante finale.

Schenkadvies

Nu tot 2017, 8-10°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays d'Oc

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cinsaut/ cinsault (blauw), syrah/shiraz (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Collovray & Terrier

Het is bekend dat de omgeving van Limoux (Carcassonne) in het zuiden van Frankrijk ideaal is voor de aanplant van nobele witte druiven als chardonnay en viognier en tevens voor verschillende rode druivenrassen. Vele wijnboeren uit andere streken in Frankrijk beproefden hier hun geluk. Pioniers van het eerste uur hier waren Jean-Luc Terrier en Thierry Collovray, eigenaren van het indrukwekkende Domaine deux Roches Neuves uit de Mâconnais. Ze wilden een nieuwe uitdaging aan en kochten enkele hooggelegen percelen (tussen de 350 en 500 meter) in de vallei van de rivier de Aude. Het klimaat heeft mediterrane invloeden, maar wordt ook sterk beïnvloed door de hoge ligging en de nabijgelegen bergkammen. De grond bestaat hier voornamelijk uit klei en kalksteen en is dus ideaal voor de aanplant van typische Bourgognedruiven als chardonnay en pinot noir. De start had eerst een experimenteel karakter, maar inmiddels maken Jean-Luc en Thierry hier voortreffelijke witte en rode wijnen zoals: Pêché de Vignes (35% chardonnay, 35% sauvignon en 30% vermentino) en de cépage-wijnen Chardonnay, Sauvignon en Pinot Noir.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen