Nuits Roses - Coteaux Varois en Provence
Nuits Roses - Coteaux Varois en Provence

2022 Nuits Roses - Coteaux Varois en Provence

Domaine du Deffends 0.75l

16

95

per fles

Rosé zoals rosé bedoeld is. De druivenschillen krijgen maximaal een nacht de tijd om hun kleur en smaak aan deze bleekroze rosé mee te geven.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Rosé zoals rosé bedoeld is. De druivenschillen krijgen maximaal een nacht de tijd om hun kleur en smaak aan deze bleekroze rosé mee te geven.

Proefnotitie

In de neus aroma’s van bosaardbei, veldbloemen, framboos en een vleugje garrigue. De smaak is lekker sappig en elegant, maar biedt ook spanning met een aangename bite en een lange, frisdroge finale.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Ondanks de lichte kleur toch een krachtige rosé die verrukkelijk is bij een salade ni­çoi­se met gegrilde verse tonijn. Een perfect aperitief, maar zeker ook aan tafel bij diverse mediterrane gerechten. Genieten!

Details

Streek

Provence

Herkomst

Coteaux Varois

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Cinsault (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw), vermentino/rolle (wit)

Domeininformatie

Domaine du Deffends

De grote man achter dit domein was Jacques de Lanversin, een hoogleraar in de rechten met een passie voor het maken van topwijnen. Na zijn overlijden enkele wordt zijn levenswerk met evenveel gedrevenheid voorgezet door zijn vrouw Suzel en drie kinderen. De invloedrijke wijngids 'La Revue de Vin de France 2015' schaart haar onder de meest bijzondere wijnmakers van 2015! Het domein is inmiddels ook bio-gecertificeerd en beslaat een kleine 14 hectare. Twee hectare wijngaard met de druiven viognier en rolle voor het maken van wit en een twaalftal hectare voor het maken van rosé en rood, met als belangrijkste druiven syrah, grenache en cabernet-sauvignon. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 meter en liggen gegroepeerd rond de cave. Om het evenwicht van dit rijke natuurgebied zo veel mogelijk te bewaren, zijn al de wijngaarden omzoomd door uitgebreide bossen. Zo natuurlijk en zuiver mogelijk werken was en is het credo van deze sympathieke wijnfamilie. Het domein bezit een unieke terroir nabij de Route Nationale 7 tussen Aix-en-Provence en Nice, in de betrekkelijk jonge appellation (1984) Coteaux Varois, grenzend aan de Provence.

Regioinformatie

Provence

Buiten een zeer geliefde vakantiebestemming, is de Provence één van de oudste wijngebieden in Frankrijk. Volgens de overlevering werd hier al in 600 voor Christus wijn verbouwd door de Grieken. Waarschijnlijker is dat onder de invloed van Rome enkele honderden jaren later pas echt sprake was van druiventeelt. Het gebied strekt zich uit van Nice in het oosten tot Arles in het westen. De aanplant is zeer divers en de wijnen zijn dan ook zeer typisch. De roséproductie is veruit het grootst. De kleur van deze rosé is karakteristiek oranje-roze, de kleur die de wijn vroeger ook al had. De Provence heeft een zeer mediterraan klimaat met veel zonuren en relatief weinig neerslag. Daarnaast is het gebied zeer heuvelachtig en bergachtig wat het ideaal maakt voor wijnbouw. De meest boeiende appellatie binnen de Provence is Bandol, vernoemd naar het gelijknamige kustplaatsje, waar krachtige wijnen vandaan komen die prachtig kunnen ouderen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven