Montagny 1er Cru Les Vignes Derrière

2013 Montagny 1er Cru Les Vignes Derrière - Domaine Stephane Aladame

Domaine Stéphane Aladame 0.75l

23

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Deze wijngaard brengt zeer harmonische wijnen voort met een schitterende mineraliteit, net wat strakker en slanker dan de Sélection Vieilles Vignes, met tonen van bloemen, mineralen en wit fruit.

Schenkadvies

Nu tot 2020, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Montagny

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine Stephane Aladame

Op 18-jarige leeftijd kreeg Stéphane Aladame de mogelijkheid een klein stukje wijngaard te kopen in de gemeente van zijn herkomst, Montagny. Hij had op dat moment zijn opleiding aan het ‘Lycée Agricole’ nog niet eens voltooid, maar wilde deze kans niet laten lopen. Na het afronden van zijn studie lukte het hem extra grond te huren, waardoor hij nu beschikt over zes hectare. Hij wilde een andere stijl wijn maken dan zijn dorpsgenoten en koos voor een biologische aanpak. Al gauw werd Stéphane uitgeroepen tot de meest veelbelovende wijnboer van zijn streek. ‘Stéphane Aladame, le petit jeune qui monte’ schreef het blad ‘La Revue du Vin de France’ een paar jaar geleden en gaf zijn Montagny 1er cru het maximum aantal van vijf sterren. In navolging van La Revue liet ook het blad ‘Bourgogne Aujourd’hui’ zich zeer lovend over hem uit. En elk jaar lijkt de ster van deze gepassioneerd wijnmaker uit de Côte Chalonnaise hoger te rijzen.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen