Mineral Rosé Alvarinho & Pinot Noir
Mineral Rosé Alvarinho & Pinot Noir

2021 Mineral Rosé Alvarinho & Pinot Noir - Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro 0.75l

15

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Deze Mineral Rosé doet zijn naam eer aan: de druiven alvarinho en pinot noir staan garant voor mineraliteit en elegantie. Bovendien ontdekken we in het glas tonen van veldbloemen, veel sap en een intense, prachtig droge finale.

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Serveer met

Het verfijnde karakter van de wijn maakt hem zeer geschikt als aperitiefwijn. Ook heerlijk bij salades, vis en schaal- en schelpdieren.

Details

Streek

Minho

Herkomst

Vinho Verde

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Albariño/alvarinho (wit), pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro ligt in de meest noordelijke punt van Portugal, in de subregio van het Vinho Verdegebied, genaamd Monção e Melgaço. De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif, met precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Juist deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard alvarinho aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luís en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor detail. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en het wijnmaakproces kent maar één doel: zuivere en harmonische wijnen maken.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven