Mâcon-Chardonnay
Mâcon-Chardonnay

2021 Mâcon-Chardonnay

Bret Brothers 0.75l

25

95

per fles

Druiven uit het dorp Chardonnay, van een prachtige kalkgrond met ruim dertig jaar oude stokken. Een klein deel rijpte op hout.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Druiven uit het dorp Chardonnay, van een prachtige kalkgrond met ruim dertig jaar oude stokken. Een klein deel rijpte op hout.

Proefnotitie

Chardonnay is in dit geval niet de druif, maar het wijndorpje in het noorden van de Mâconnais. De bodem bestaat hier uit actieve kalk, die de wijn zijn energie geeft. Het fruit is expressief en biedt tonen van citrusfruit en perzik, daarbij heeft de wijn een mooie structuur en verfrissende zuren.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Mâcon-Chardonnay

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Bret Brothers

De broers Jean-Philippe en Jean-Guillaume ontmoetten we toen ze nog twintigers waren en de wereld wilden verbeteren. Twintig jaar later kunnen we stellen dat de Bret Brothers dit ook daadwerkelijk hebben gedaan en hier nog altijd volop mee bezig zijn. Het domein van hun opa transformeerden zij naar biodynamisch en daar­naast stimuleerden ze boeren in de omgeving om hetzelfde te doen. Met tomeloze energie wisten ze veel jonge wijnmakers te inspireren, zelfs tot ver buiten de Bour­gogne. Ondertussen werd het handelshuisje Bret Brothers een even groot succes als het domein en lukte het de broers om het eigen domein verder uit te breiden met enkele prachtige wijngaarden. De hoge kwaliteit van de wijnen wordt door hen streng bewaakt, terwijl er daarnaast wordt geëxperimenteerd met nieuwe methoden van werken in zowel wijngaard als kelder. Dit om nog verder te gaan in het zo natuurlijk en duurzaam mogelijk werken. Iets wat wij met veel interesse volgen.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven