Magellan - Vin de France rouge
Magellan - Vin de France rouge

2019 Magellan - Vin de France rouge

Terre de l'Élu 0.75l

54

50

per fles

Een cuvée gemaakt van cabernet franc van tachtig jaar oude stokken. Een arme bodem van donkere schalie en zansdsteen. De hele trossen worden lang en langzaam vergist in amfora gedurende vijf weken. Daarna worden de druiven zachtjes geperst en rijpt de wijn twintig maanden op oude barriques. Met slechts vijftien hectoliter per hectare een geconcentreerde wijn waarbij alles zeer harmonieus is.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een cuvée gemaakt van cabernet franc van tachtig jaar oude stokken. Een arme bodem van donkere schalie en zansdsteen. De hele trossen worden lang en langzaam vergist in amfora gedurende vijf weken. Daarna worden de druiven zachtjes geperst en rijpt de wijn twintig maanden op oude barriques. Met slechts vijftien hectoliter per hectare een geconcentreerde wijn waarbij alles zeer harmonieus is.

Proefnotitie

Een prachtige elegante en verfijnde structuur. Sappig donker fruit met bramen, zwarte peper en zoethout. De afdronk is lang, mooi fris en complex. Een spannende, originele en vooral gastronomische wijn!

Schenkadvies

Nu tot 2035, 10-12°C

Gidsbeoordeling

Vinous: 89

Details

Streek

Loire

Herkomst

Vin de France

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Terre de l'Élu

Charlotte en Thomas Carsin komen oorspronkelijk uit Bretagne, maar wilden niets liever dan wijn maken. In 2008 kunnen ze in Anjou 23 hectare prachtige grond kopen, waarvan 18 hectare beplant. De reputatie van Anjou is niet heel groot, waardoor de grond ook niet duur is, maar de verkoop van Anjou, zeker op hun niveau, blijkt lastig. In 2019 besluiten ze uit de appellation te stappen omdat ze zich niet thuis voelen bij alle regels en vrij willen zijn in hun zoektocht naar de hoogste kwaliteit. Hierdoor mag het woord clos niet meer op het etiket en veranderen ze hun naam in Terre de l’Élu. Ze werken zo natuurlijk mogelijk, zowel op het land als in de kelder. In de wijngaard zijn voor de biodiversiteit en ook als bescherming tegen de vorst aarden wallen aangelegd, beplant met hagen en bomen. Ook in de wijngaard zijn bomen neergezet en andere gewassen aangeplant, die schaduw geven en het grondleven gezond houden. In de kelder gebruiken ze geen industriële gisten, de tanks worden niet gekoeld en er wordt niet gepompt en niet gefilterd. De persen voor de witte wijnen zijn zeer lang en rood vergist veelal met hele trossen. De wekingen zijn kort, op basis van infusie; dus geen remontage of pigeage. Dit alles resulteert in absolute topwijnen met veel verfijning. Charlotte geeft ons hun sleutelwoorden voor de stijl wijn die ze nastreven: “élégance, gastronomie et émotion”.

Regioinformatie

Loire

De Loire, die ontspringt in de Ardèche in het Massif Central en uitmondt in de Atlantische Oceaan, is de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier bevinden zich vele wijngebieden die een grote diversiteit aan wijnen voortbrengen. Vanuit de Ardèche stroomafwaarts ligt het eerste belangrijke wijnbouwgebied exact halverwege, op de plek waar de rivier afbuigt van noordelijke naar westelijke richting. Dit is het gebied waar de frisse witte wijnen, gemaakt van sauvignon blanc, vandaan komen. De belangrijkste gebieden zijn: Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Verder stroomafwaarts bij de stad Tours (het gebied Touraine) vinden we de gebieden Vouvray en Montlouis waar zowel droge, als zoete en mousserende wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Ten westen hiervan liggen de gebieden Chinon en Bourgueil, waar rode wijnen van cabernet franc de boventoon voeren. Bij het stadje Saumur begint het gebied Anjou-Saumur. Aanvankelijk stond Saumur vooral bekend om zoete rosé-wijnen, maar vandaag de dag er wordt ook rode wijn geproduceerd van cabernet franc. De streek wordt geroemd om droge witte en de edelzoete wijnen van chenin blanc. De belangrijkste gebieden zijn Saumur (wit, rosé en rood), Saumur-Champigny (rood), Anjou (rood en wit), Savennières (wit) en Côteaux du Layon (zoet). Vlak voordat de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, doorkruist de rivier nog het gebied Pays Nantais. Hier komt de beendroge Muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de Bourgogne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven