Lussac-Saint-Emilion

2012 Lussac-Saint-Emilion - Château du Moulin Noir

Château du Moulin Noir 0.38l

7

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De kleur is diep rood. Het parfum is rijk, met tonen van rood fruit als bessen en bramen en een beetje hout. De smaak is stevig en vlezig en rijk voorzien van licht kruidige aroma’s.

Schenkadvies

Nu tot 2018, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lussac-Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.38l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Merlot (blauw)

Domeininformatie

Château du Moulin Noir

Iets buiten het dorpje Lussac-Saint-Emilion ligt het wijndomein Moulin Noir. In de Bordeaux-streek is het, zoals u weet, gebruikelijk een wijndomein ‘château’ te noemen. In het geval van Moulin Noir is dit wel iets te veel van het goede, want het ‘kasteel’ is hier op het eerste gezicht niet veel meer dan een simpele boerenwoning met een grote schuur. Achter deze bescheiden façade wacht echter een verrassing in de vorm van een modern geoutilleerde vinificatieruimte met inoxtanks en een verzorgde chai waar de wijn op vaten rijpt. Eigenaar is de familie Tessandier, die naast dit château ook châteaus als Maucamps, Lescalle en Roc de Boisseaux in zijn bezit heeft.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen