Lirac rouge 'La Reine des Bois'
Lirac rouge 'La Reine des Bois'

2020 Lirac rouge 'La Reine des Bois'

Domaine de la Mordorée 0.75l

31.80

28

50

per fles bij 6 flessen,
29,50 per fles

Een kanjer van een wijn, die menig châteauneuf in zijn zak steekt. Gemaakt van gelijke delen grenache, syrah en mourvèdre, voor een derde deel op eikenhouten barriques opgevoed.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een kanjer van een wijn, die menig châteauneuf in zijn zak steekt. Gemaakt van gelijke delen grenache, syrah en mourvèdre, voor een derde deel op eikenhouten barriques opgevoed.

Proefnotitie

Gemaakt van grenache, mourvèdre en syrah, deels op eiken vaten opgevoed. Een heerlijk parfum van frambozen, kersen, kruiden en kreupelhout. Mooie concentratie, frisse fruittonen, zachte tanninen en fijne zuren.

Schenkadvies

Nu tot 2032, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Runder stoofvlees met thijm, rozemarijn, knoflook, gepofte aardappel en cole slaw.

Gidsbeoordeling

The Wine Advocate: 93
Decanter: 92

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Lirac

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch in conversie

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine de la Mordorée

In Tavel, gelegen tussen Châteauneuf-du-Pape en Avignon, gescheiden door de Rhône, ligt het familiedomein Domaine de la Mordorée. Door Robert Parker opgenomen in zijn boek over de beste wijndomeinen ter wereld. Na het plotselinge overlijden van haar vader nam Ambre Delorme, geholpen door haar moeder, in 2016 zijn levenswerk over. Grote schoenen om te vullen, maar haar wil en vooral talent was zo groot, dat het met verve is gelukt. Ambre beschikt over dezelfde bijzondere kwaliteiten als haar vader. De wijnen zijn mede hierdoor nog even geweldig als voorheen, getuige ook de zeer hoge scores in de internationale wijnpers. De werkwijze is biologisch-dynamisch, maar vooral de passie voor het vak leidt tot unieke wijnen, vol karakter.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Full-bodied and powerful

Smart consumers know this cuvée is one of the stars of the cellar. Roughly equal parts grenache, mourvèdre and syrah is a rich, intense effort, boasting intriguing scents of crushed stone, pencil shavings, ripe cherries and vibrant blueberries. Full-bodied and powerful, it somehow remains silky and elegant on the finish. - Wine Advocate

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven