Les Survivantes - Bordeaux blanc
Les Survivantes - Bordeaux blanc

2021 Les Survivantes - Bordeaux blanc

Château de Fontenille 0.75l

18

80

per fles

Een blend van 50% semillon, 25% sauvignon blanc en 25% sauvignon gris. De semillon is afkomstig van oude stokken die langer dan 50 jaar geleden zijn aangeplant, wat zorgt voor veel concentratie. De wijn vergist en rijpt in nieuwe houten vaten voor ongeveer 6 maanden volgens de bâtonnage methode.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een blend van 50% semillon, 25% sauvignon blanc en 25% sauvignon gris. De semillon is afkomstig van oude stokken die langer dan 50 jaar geleden zijn aangeplant, wat zorgt voor veel concentratie. De wijn vergist en rijpt in nieuwe houten vaten voor ongeveer 6 maanden volgens de bâtonnage methode.

Proefnotitie

Speels tropisch en citrusfruit met aanhoudende fraîcheur.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 10-12°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Entre-Deux-Mers

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Sémillon/semillon (wit), sauvignon blanc (wit), sauvignon gris (wit)

Domeininformatie

Château Fontenille

Al vele jaren kennen wij Stéphane Defraine. Maar eigenlijk kent iedereen in Bordeaux deze charmante en goedlachse Belg. In zijn oude functie van adviserend oenoloog maakte hij vele vrienden. Stéphane had een grote missie: het terugbrengen van kwaliteit in het door hem zo geliefde Entre-deux-Mers-gebied en de streek zodoende weer tot leven brengen. Dankzij zijn vlijt, kennis en passie lukte dit hem ook in belangrijke mate. In 1989 kocht Stéphane zijn eigen domein in het hart van de Entre-Deux-Mers, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Zijn wijnen gelden inmiddels als maatstaf voor het gebied en worden bejubeld tot ver buiten Bordeaux.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven