Les Sens de la Garenne - Sancerre blanc
Les Sens de la Garenne - Sancerre blanc

2020 Les Sens de la Garenne - Sancerre blanc

Domaine de la Garenne 0.75l

27

25

per fles

Deze cuvée ‘Les Sens de la Garenne’ komt van wijngaarden bij het dorpje Verdigny van stokken van 40 jaar oud op de beroemde kalkrijke ‘cailotte’ bodems. Na een zachte en langzame persing van de druiven wordt de wijn opgevoed op eiken 300-liter vaten met regelmatige batonnage.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze cuvée ‘Les Sens de la Garenne’ komt van wijngaarden bij het dorpje Verdigny van stokken van 40 jaar oud op de beroemde kalkrijke ‘cailotte’ bodems. Na een zachte en langzame persing van de druiven wordt de wijn opgevoed op eiken 300-liter vaten met regelmatige batonnage.

Proefnotitie

Dit is Sancerre zoals weleer met een prachtige rijkdom, romige textuur en evengoed frisse kruidigheid en minerale complexiteit. Het hout is prachtig geïntegreerd en geeft een subtiele toon van hazelnoot. Een schoonheid vol spanning en een groot bewaarpotentieel!

Schenkadvies

Nu tot 2030+, 8-10°C

Details

Streek

Loire

Herkomst

Sancerre

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Sauvignon blanc (wit)

Domeininformatie

Domaine de la Garenne

In het hart van Sancerre, in het dorpje Verdigny ligt het eeuwenoude familiedomein De la Garenne. In 1820 plantte Jean-Louis Reverdy er de eerste wijnstokken en inmiddels hebben Fabienne – afstammeling van Reverdy – en haar man Benoit Godon er de leiding. Door de typerende kwaliteiten van de verschillende terroirs optimaal te benutten, creëert het echtpaar Godon-Reverdy unieke wijnen waarin de smaken van elk individueel perceel zijn terug te vinden. Dit vraagt om grote kennis van de bodems; je vindt hier kleigrond met mergel, harde of zachte kalksteen en kleigrond met vuursteen. De wijnen van Fabienne en Benoit zijn wereldwijd meermaals bekroond en behoren tot de beste in de regio. Volledige expressie van het karakter van Sancerre is waar zij voor staan!

Regioinformatie

Loire

De Loire, die ontspringt in de Ardèche in het Massif Central en uitmondt in de Atlantische Oceaan, is de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier bevinden zich vele wijngebieden die een grote diversiteit aan wijnen voortbrengen. Vanuit de Ardèche stroomafwaarts ligt het eerste belangrijke wijnbouwgebied exact halverwege, op de plek waar de rivier afbuigt van noordelijke naar westelijke richting. Dit is het gebied waar de frisse witte wijnen, gemaakt van sauvignon blanc, vandaan komen. De belangrijkste gebieden zijn: Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Verder stroomafwaarts bij de stad Tours (het gebied Touraine) vinden we de gebieden Vouvray en Montlouis waar zowel droge, als zoete en mousserende wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Ten westen hiervan liggen de gebieden Chinon en Bourgueil, waar rode wijnen van cabernet franc de boventoon voeren. Bij het stadje Saumur begint het gebied Anjou-Saumur. Aanvankelijk stond Saumur vooral bekend om zoete rosé-wijnen, maar vandaag de dag er wordt ook rode wijn geproduceerd van cabernet franc. De streek wordt geroemd om droge witte en de edelzoete wijnen van chenin blanc. De belangrijkste gebieden zijn Saumur (wit, rosé en rood), Saumur-Champigny (rood), Anjou (rood en wit), Savennières (wit) en Côteaux du Layon (zoet). Vlak voordat de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, doorkruist de rivier nog het gebied Pays Nantais. Hier komt de beendroge Muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de Bourgogne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven