Les Fruitières blanc - Pays d'Oc
Les Fruitières blanc - Pays d'Oc

2021 Les Fruitières blanc - Pays d'Oc

La Closerie des Lys 0.75l

7

60

per fles bij 6 flessen,
8,50 per fles

Deze wijn is een blend van gelijke delen chardonnay en mauzac. Na een zachte persing rijpt de wijn sur lie in rvs tanks.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze wijn is een blend van gelijke delen chardonnay en mauzac. Na een zachte persing rijpt de wijn sur lie in rvs tanks.

Proefnotitie

Verfijnde neus van geel fruit, citrusfruit en bloesem. In de mond lekker sappig, met veel fruit en minerale tonen. Mooie, schone finale.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Borrelplank met charcuterie en boerenkazen.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays d'Oc

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Chardonnay (wit), mauzac (wit)

Domeininformatie

Collovray & Terrier

Ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de oude ommuurde stad Carcassonne liggen de wijngaarden van Closerie des Lys. De laagste wijngaarden liggen op zo'n 270 meter en de hoogste op ruim 500 meter. Er staat hier chardonnay, syrah en pinot noir aangeplant. Limoux is de koelste appellatie van de Languedoc en de enige AOP voor chardonnay. Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, jeugdvrienden en wijnmakers in de Mâconnais (Bourgogne), begrepen dit goed toen ze in 1997 op zoek gingen naar wijngaarden in het zuiden van Frankrijk. Ze zagen al snel dat deze locatie tussen de bergen zowel genoeg zonuren als frisheid bood. Ze ontdekten dat de chardonnaydruiven hoog op de hellingen dezelfde rijpingscyclus volgden als hun wijnstokken op Domaine des Deux Roches in de Mâconnais. De rest is geschiedenis...

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven