La Zarcita - Vino de la Tierra de Extremadura
La Zarcita - Vino de la Tierra de Extremadura

2022 La Zarcita - Vino de la Tierra de Extremadura

Palacio Quemado 0.75l

15

95

per fles

De nabijheid van de Portugese grens is voelbaar in de assemblage die bestaat uit touriga nacional, garnacha tintorera en syrah. De eerste twee worden gecofermenteerd en daarna geassembleerd met de syrah. De opvoeding duurt acht maanden en vindt plaats op beton en in grote eikenhouten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De nabijheid van de Portugese grens is voelbaar in de assemblage die bestaat uit touriga nacional, garnacha tintorera en syrah. De eerste twee worden gecofermenteerd en daarna geassembleerd met de syrah. De opvoeding duurt acht maanden en vindt plaats op beton en in grote eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Vol en kruidig met heerlijk rijk donker fruit. Geraffineerd en mooi fris.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2029, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij hertenrugfilet met Brusselse spruitjes, spekjes en pommes fondant.

Details

Streek

Extremadura

Herkomst

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw), touriga nacional (blauw)

Domeininformatie

Palacio Quemado

Als je als familie al bijna driehonderd jaar succesvol wijn maakt, weet je waar je mee bezig bent. Zeker wanneer je kwaliteit na-streeft, ambitieus en vernieuwend bent; stuk voor stuk kenmerken van de Alvears. Tot verbazing van velen kochten zij in 1999 grond in Extremadura – een gebied bekend om zijn goedkope bulkwijnen – voor een nieuw wijnproject. Ze kozen binnen de regio bewust voor de DO Ribera del Gaudiana. Dicht tegen de Portugese grens aan gelegen heeft deze streek niet alleen een zeer interessante bodem van kalk, klei, stenen en zand in verschillende samenstellingen, maar ook een bijzonder microklimaat dat mede wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan. Op een paar kilometer afstand, over de grens in Portugal, werden in die tijd al schitterende wijnen gemaakt, van druiven die perfect aangepast waren aan de omstandigheden. De Spaanse overheid had echter bepaald dat in Ribera del Gaudiana tempranillo aangeplant moest worden. Bij Alvear luisterden ze hier maar met een half oor naar. Slechts een deel van de wijngaarden beplantten ze met tempranillo, voor de rest kozen ze nauitgebreid bodemonderzoek voor Portugese rassen en nog wat garnacha en syrah. Ook besloten ze tot een biologische aanpak en gingen ze al vanaf het begin aan de slag met micro-cuvées, gericht op terroirexpressie en elegantie. Zeer innovatief voor de streek en het Spanje van die tijd. Inmiddels is Palacio Quemado een bron van inspiratie voor veel jonge boeren!

Regioinformatie

Extremadura

Ribera del Guadiana ligt in de provincie Extremadura, langs de grens met Portugal. In dit kleine gebied werd altijd veel wijn geproduceerd, maar pas in 1998 kreeg het de DO-status. Het bekendste gebied is het Tierra de Barros, vernoemd naar de vruchtbare kleibodem. De terroir van Ribera del Guadiana bestaat uit bruinrode aarde, is stenig en rotsachtig en ideaal voor wijnbouw. Er staan vooral lokale druivenrassen aangeplant, maar steeds vaker ook bekendere internationale rassen. Langzaam, maar heel zeker stijgt het kwaliteitsniveau van de wijnen onder aanvoering van de lokale ‘conseja regulador’ in Extremadura. Dit is het uitvoerende orgaan van de DO’s binnen de autonome regio.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven