Guilhem Rouge - Pays de l'Hérault

2015 Guilhem Rouge - Pays de l'Hérault - Moulin de Gassac

Moulin de Gassac 0.75l

6

45

per fles

Deze ‘kleine’ broer van de beroemde wijn Mas de Daumas Gassac wordt met evenveel aandacht gemaakt. De syrah, carignan en grenache worden met de hand geplukt en streng geselecteerd en de vergisting geschiedt op lage temperatuur op inoxtanks. Een huiswijn van zeer hoog niveau!

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze ‘kleine’ broer van de beroemde wijn Mas de Daumas Gassac wordt met evenveel aandacht gemaakt. De syrah, carignan en grenache worden met de hand geplukt en streng geselecteerd en de vergisting geschiedt op lage temperatuur op inoxtanks. Een huiswijn van zeer hoog niveau!

Proefnotitie

Zuivere, pure tonen van vers rood en zwart fruit, en Zuid-Franse garrigue. We herkennen deze smaken ook in de mond. Een verleidelijke wijn, die tevens heerlijk fris en levendig is!

Schenkadvies

Nu tot 2019, 15-17°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays d'Hérault

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Carignan/cariñena/mazuelo (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Moulin de Gassac

Aimé Guibert, eigenaar van het vermaarde Mas de Daumas Gassac, startte begin jaren negentig van de vorige eeuw met het vinifiëren van traditionele druiven uit de Languedoc, zoals carignan, aramon, cinsault,grenache, syrah en alicante, die groeien op de arme gronden van de coteaux, waar vooral (on)kruid goed gedijt. Zijn motivatie en motivering: “Waar de natuur uitbundig geurt naar bloemen en kruiden, daar vindt men de beste terroirs en maakt men de beste wijnen.” Hij contracteerde een tiental wijnboeren met wijngaarden op de arme kalkgronden rondom het stadje Villeveyrac, schakelde de plaatselijke ‘ Cave Cooperative’ in voor de noodzakelijke vinificatieapparatuur en maakte in 1992 zijn eerste rode Moulin de Gassacwijn met de naam ‘Guilhem’. Een paar jaar later kwam er ook een witte Moulin de Gassac, gemaakt van de druiven sauvignon, viognier, clairette n grenache blanc, en vervolgens ook een rosé. Inmiddels hebben de wijnen van Moulin de Gassac een grote reputatie en worden ze in hun categorie gerangschikt onder de beste ‘Vins de Pays’ van de Languedoc. “Vins comme autrefois” typeert Aimé Guibert zijn Moulin de Gassacwijnen, omdat de rijke, licht kruidige smaak hem zo aan vroeger doet denken.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen