Gigondas

2012 Gigondas - Domaine du Pesquier

Domaine du Pesquier 0.75l

17

70

per fles

Deze heerlijke Gigondas bestaat uit een assemblage van grenache (75%), syrah (20%) en een beetje mourvèdre. De wijn krijgt een opvoeding van twaalf maanden op grote houten foudres.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze heerlijke Gigondas bestaat uit een assemblage van grenache (75%), syrah (20%) en een beetje mourvèdre. De wijn krijgt een opvoeding van twaalf maanden op grote houten foudres.

Proefnotitie

De neus is krachtig met tonen van bramen en kersen en iets van kreupelhout. De smaak is rijk, biedt opnieuw rijp, rood fruit en fijne kruiden die mooi harmoniëren en is zacht en smeuïg.

Schenkadvies

Nu tot 2020, 16-18°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Gigondas

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine du Pesquier

Aan de rand van het pittoreske dorpje Gigondas ligt het Domaine du Pesquier van de familie Boutière. De derde en vierde generatie Boutière (pappa Guy en zoon Mathieu) voeren hier het bewind en de vijfde generatie helpt al mee met de oogst. Het domein bestaat uit ruim 23 hectare vignobles: 16 hectare in Gigondas, 1 hectare in Vacqueyras, 1,2 hectare Côtes du Rhône en 5 hectare Vin de Pays de Vaucluse.

Regioinformatie

Rhône

Deze langgerekte wijnstreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen