Entre-Deux-Mers
Entre-Deux-Mers

2023 Entre-Deux-Mers

Château Turcaud 0.75l

10

95

per fles

Een assemblage van sauvignon, sémillon en een beetje muscadelle. Een korte koele weking van de druiven wordt gevolgd door een zachte persing en een vergisting op lage temperatuur.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een assemblage van sauvignon, sémillon en een beetje muscadelle. Een korte koele weking van de druiven wordt gevolgd door een zachte persing en een vergisting op lage temperatuur.

Proefnotitie

Verrukkelijke, stuivende neus met tonen van exotisch en citrusfruit, een vleugje kruiden en iets floraals. De smaak is levendig met een goede structuur, sappige, frisse zuren en een fijndroge finale.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Combineert fantastisch bij een luxe plateau fruits de mer. Ook lekker bij: een cocktail van Hollandse garnalen.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Entre-Deux-Mers

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Sauvignon blanc (wit), muscadelle (wit), sémillon/semillon (wit)

Domeininformatie

Château Turcaud

Tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne ligt het qua oppervlakte grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mers. In dit weidse en heuvelige land worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen vallen hier onder de appellatie Entre-Deux-Mers en de rode onder Bordeaux. Bij het dorpje La Sauve Majeure ligt Château Turcaud van de familie Robert. Het land hier is intens groen met opvallend veel bos, licht heuvelig en bezaaid met smalle kronkelige weggetjes. Qua natuurschoon is dit zeker het mooiste wijngebied van heel Bordeaux. Maurice Robert, die vroeger manager was van enkele chateaus van de beroemde familie Lurton, heeft het stokje inmiddels overgedragen aan zijn dochter Isabella en schoonzoon Stéphane le May.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven