Cuvée 'La Remise de la Mordorée' Rosé

2014 Cuvée 'La Remise de la Mordorée' Rosé - Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée 0.75l

8

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een domein dat gevestigd is in Tavel móet wel goed zijn in het produceren van rosé. Dat blijkt des te meer uit deze ‘vin de France’. De kleur is roze met een oranje gloed. De neus biedt complexe aroma’s van sinaasappel, aardbei, rozen en frisse pompelmousse. Ook in de mond komen fruit en een kruidige frisheid samen. Een indrukwekkend en bovenal zeer lekker glas rosé!

Schenkadvies

Nu tot 2017, 16-18°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Vin de Table

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Merlot (blauw)

Domeininformatie

Domaine de la Mordorée

Toen Christophe Delorme het familiedomein Domaine de la Mordorée overnam van zijn vader startte hij een ‘groene’ revolutie. Pesticiden en kunstmest werden in de ban gedaan, waarna het onkruid en de bloemen terugkwamen in de wijngaarden. Ook bracht Christophe de productie per hectare flink omlaag. Dankzij deze ingrepen en een nog grotere aandacht voor het vinificatieproces, behoorde het ‘nieuwe’ Mordorée al snel tot de beste wijnproducenten van de regio’s Tavel en Châteauneuf-du-Pape. Volgens Robert Parker is het zelfs een van de beste wijndomeinen ter wereld. Tot ieders verdriet is Christophe in juni 2015 onverwacht overleden. Een groot gemis. Alleen al door zijn prachtige wijnen is hij onvergetelijk.

Regioinformatie

Rhône

Deze langgerekte wijnstreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen