Crozes-Hermitage 'Les Marguerites'
Crozes-Hermitage 'Les Marguerites'

2021 Crozes-Hermitage 'Les Marguerites'

Julien Cecillon 0.75l

37

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Les Marguerites is een uitzonderlijk perceel gelegen aan de achterkant van de Hermitage-heuvel, net boven de stad Crozes. De wijngaard, genaamd Pierre Aiguille, ligt in een natuurlijk amfitheater, met drievoudige blootstelling aan het zuiden, westen en oosten. Voordat Nancy en Julien in 2012 de wijnstokken overnamen, werd de volledige productie verkocht aan négociants. De organische transitie was moeilijk voor de wijnstokken, maar ze zien echt een verschil. In 2020 zijn de Cecillons officieel eigenaar geworden van dit perceel. De cuvée is vernoemd naar hun moeders en grootmoeders. Deze wijn van oude wijnstokken onthult een krachtige en typische neus van zeer rijp fruit (zwarte bessen, zwarte kersen), waaraan een vleugje kruiden elegantie en finesse brengt. De smaak is goed opgebouwd, voil, rijk, lang, met zachte tanninen door de zorgvuldige rijping.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Spontane vergisting in roestvrijstalen vaten, gevolgd door twee weken schilweking met hierna de malolactische gisting in 5 jaar oude vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog 14 maanden in houten vaten.

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Crozes Hermitage

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Cave Julien Cecillon

Het domein werd in 2011 opgericht door de Amerikaanse Nancy Kerschen en Julien Cécillon, geboren in Tournon-sur-Rhône en neef van de gerenommeerde Jean-Louis Grippat. Beiden zijn gefascineerd door wijn, gastronomie en reizen. Nadat ze ervaringen hadden opgedaan op verschillende wijndomeinen over de hele wereld, besloten ze om hun eigen bedrijf te starten met de bedoeling hun passie te delen. De Cave Julien Cécillon is hiervan het resultaat. Met respect voor de unieke omgeving van elke appellatie, past het domein duurzame wijnbouwtechnieken toe in de wijngaard. Op basis van hun ervaring combineren ze moderne middelen, oude tradities en innovatieve teeltmethoden om goed gestructureerde, elegante en gastronomische wijnen te creëeren. Tegenwoordig biedt de Cave Cécillon verschillende appellation-wijnen zoals Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray & Cornas, maar ook cepagewijnen van 100% Syrah, Marsanne, Viognier en Gamay.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven