Corbières rosé

2014 Corbières rosé - Château Champ des Soeurs

Château Champ des Soeurs 0.75l

9

60

per fles bij een afname van 6 / 10,75 per fles

Laurent Maynadier uit Fitou is een zeer bescheiden wijnmaker, maar wel een van de beste van Frankrijk. Enkele jaren geleden werd hij in de jaargids van Revue du Vins de France benoemd als ‘wijnmaker van het jaar’, een illustere titel. Laurent zoekt in zijn wijnen elegantie, finesse en harmonie. Zo ook in deze fantastische rosé!

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Laurent Maynadier uit Fitou is een zeer bescheiden wijnmaker, maar wel een van de beste van Frankrijk. Enkele jaren geleden werd hij in de jaargids van Revue du Vins de France benoemd als ‘wijnmaker van het jaar’, een illustere titel. Laurent zoekt in zijn wijnen elegantie, finesse en harmonie. Zo ook in deze fantastische rosé!

Proefnotitie

Elegant parfum van rode veldbloemen, rijpe perzik, citrusfruit en aardbeien. De smaak is verfijnd en verkwikkend, bezit een delicaat wit en rood fruit, harmonieuze zuren en eindigt in een aangenaam frisse afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2017, 6-8°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Corbières

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw)

Domeininformatie

Château Champ des Soeurs

Terwijl Laurent Maynadier bezig was met zijn oenologische opleiding, kwam hij in 1995 voor de keuze te staan of hij de wijngaarden van zijn grootvader in Fitou wel of niet zou overnemen. Hij nam de gok, stopte met zijn studie en ging aan de slag. De grootvader van Laurent had als jong wijnmaker erkenning gezocht voor de kwaliteit van de geproduceerde wijnen uit dit gebied. Mede door zijn grote inzet en het aanzien van zijn domein verwierf Fitou als eerste dorp in de Languedoc in 1948 de AOC (appellation d’origine contrôlée) -status. Toen Laurent aantrad, waren de wijngaarden niet meer in de perfecte staat van weleer en bovendien had hij zo zijn eigen ambitieuze gedachten over wat hij met het domein wilde. Er lag dus een enorme hoeveelheid werk in het verschiet. Naast zijn werk op het domein behaalde Laurent zijn bts-diploma, een technische wijnbouwopleiding op hbo-niveau. Later voegde ook zijn vrouw Marie, afgestudeerd oenologe, zich bij hem. Laurent werkt voornamelijk in de wijngaard en Marie, die ook docente op het Lycée Agricole van Narbonne is, beheert de kelder. Samen vormen zij een ideaal team.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen