Colagón - Rueda

2015 Colagón - Rueda - Palacio de Bornos

Palacio de Bornos 0.75l

5

95

per fles bij een afname van 12 / 6,75 per fles

In de Colagón brengen de wijnmakers de verdejo, de belangrijkste druif van Rueda, samen met de viura. De eigenschappen van deze druiven vullen elkaar perfect aan: de verdejo brengt goede zuren, groene tonen en exotische aroma’s van citrus en ananas, terwijl de viura zorgt voor rondeur en een soepele fruitigheid.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

In de Colagón brengen de wijnmakers de verdejo, de belangrijkste druif van Rueda, samen met de viura. De eigenschappen van deze druiven vullen elkaar perfect aan: de verdejo brengt goede zuren, groene tonen en exotische aroma’s van citrus en ananas, terwijl de viura zorgt voor rondeur en een soepele fruitigheid.

Proefnotitie

Helder geel van kleur. Exotisch fruit stuift het glas uit. Rijk, spannend en verkwikkend. De afdronk is schoon en fris en doet verlangen naar de volgende slok.

Schenkadvies

Nu tot 2018, 6-8°C

Serveer met

Heerlijk als aperitief en in combinatie met tapas of frisse salades en zelfs lichte Aziatisch gekruide visgerechtjes.

Details

Streek

Castilla-Léon

Herkomst

Rueda

Biologische certificering

Biologisch

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Macabeo/viura (wit), verdejo (wit)

Domeininformatie

Palacio de Bornos

Het wijngebied Rueda ligt honderd kilometer ten noorden van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zachtglooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen ander staat de streek Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is hetgeen waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.

Regioinformatie

Castilla-Léon

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen