Chardonnay - Pays d'Oc
Chardonnay - Pays d'Oc

2022 Chardonnay - Pays d'Oc

David Duband & Louis Max 0.75l

12.50

10

95

per fles bij 6 flessen,
11,25 per fles

Levendige expressie van chardonnay uit het zonnige Franse zuiden. De druiven komen van licht hellende wijngaarden met diepe klei-kalksteenbodems en noordelijke expositie.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Levendige expressie van chardonnay uit het zonnige Franse zuiden. De druiven komen van licht hellende wijngaarden met diepe klei-kalksteenbodems en noordelijke expositie.

Proefnotitie

Wat krijg je als je een wijnmaker uit de Bourgogne zijn gang laat gaan in het mediterrane klimaat van de Languedoc' Een gelaagde chardonnay met body, rijpheid en diepgang. In de neus tonen van citrus, mango en passievrucht. De aanzet is vol en rijk, de afdronk gefocust en spannend. De wijn is perfect in balans, mede door de minerale ondertoon en de frisse zuurgraad.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Pasta met roomkaas en gegrilde groenten of hollandsegarnalen cocktail.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Vin de Pays d'Oc

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

David Duband & Louis Max

In een harmonieuze samenkomst van expertise en passie bindelen wijnmaker David Duband, bekend van zijn meesterlijke hand in de Bourgogne, en Louis Max hun krachten om een unieke expressie van de Pays d'Oc regio te creëren. David Duband, gedreven door zijn diepe begrip van de bodem en het terroir, heeft zijn deskundigheid toegepast op de karakteristieke druiven van deze regio. Zijn finesse, toewijding en vakmanschap komen samen met de innovatieve benadering van Louis Max, wat resulteert in wijnen die zowel de traditionele kenmerken van de Bourgogne als de unieke smaakprofielen van de Pays d'Oc weerspiegelen.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven