Chablis (0,375 ltr)
Chablis (0,375 ltr)

2022 Chablis (0,375 ltr)

Domaine d'Elise 0.38l

12

20

per fles

Deze Chablis van Frédéric Prain van Elise is zo bijzonder dankzij de unieke bodem: de speciale kalksoort ‘kimméridgien’ (afzettingen die grotendeels uit fossielen van oesters bestaan). Deze grond is verantwoordelijk voor de specifieke minerale tonen in de wijn.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze Chablis van Frédéric Prain van Elise is zo bijzonder dankzij de unieke bodem: de speciale kalksoort ‘kimméridgien’ (afzettingen die grotendeels uit fossielen van oesters bestaan). Deze grond is verantwoordelijk voor de specifieke minerale tonen in de wijn.

Proefnotitie

In de neus een mooi parfum van bloemen, verse boter en rijpe druiven. Heel elegant. Hij proeft mineralig en ook smeuïg, met een heerlijk rijp geel fruit, harmonische zuren en een zuivere afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Oesters

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Chablis

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.38l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine Elise

Iets ten westen van het plaatsje Chablis ligt het dorpje Milly, waar Frédéric Prain dertien hectare vignobles bezit. Hoewel hij een heel klein perceeltje van de premier cru ‘Côte de Léchet’ bezit, is Frédéric Prain vooral bekend om zijn ‘Chablis tout court’, die als een soort piraat tussen premier crus nogal eens een eerste prijs weet te kapen. Deze Chablis is zo bijzonder dankzij de unieke bodem: de speciale kalksoort ‘kimméridgien’. Deze grond komt voor bij Milly, maar is ook te vinden op de op het zuiden gelegen wijngaarden, die dankzij deze ligging optimaal profiteren van de zonnewarmte. De gepassioneerde Frédéric Prain doet de rest: deze wijnmaker maakt niets dan topwijnen. Naast die passie voor wijn heeft Prain nog een andere passie. Hij is gek van oude auto’s en dan voornamelijk van de Citroën DS. Naast zijn cave heeft hij een soort museum met daarin niet minder dan vijftien modellen.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven