Cantaloro - Rosso di Toscane

2013 Cantaloro - Rosso di Toscane - Cantina Avignonesi

Cantina Avignonesi 0.75l

12

60

per fles

De wijn is gemaakt van 75% cabernet sauvignon, 20% merlot en 5% sangiovese. De cabernet sauvignon en merlot rijpten in Franse eikenhouten vaten, de sangiovese in kuipen van Sloveens eiken.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De wijn is gemaakt van 75% cabernet sauvignon, 20% merlot en 5% sangiovese. De cabernet sauvignon en merlot rijpten in Franse eikenhouten vaten, de sangiovese in kuipen van Sloveens eiken.

Proefnotitie

De wijn geurt naar rijp rood fruit, bessen, kruiden en rode bloemen. De smaak is gul en fris, met een sappig, rijp fruit, zachte tanninen, aangename zuren en de wijn heeft een kruidige afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2017, 15-17°C

Details

Streek

Toscane

Herkomst

Toscana

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch in conversie

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), sangiovese/morellino/prugnolo gentile (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Cantina Avignonesi

In het zuidoosten van de provincie Siena ligt het stadje Montepulciano. Het rijke wijnbouwgebied rondom dit stadje vormde vooral in het tijdperk van de renaissance een twistappel tussen de vorsten van Siena en Florence. De wijn die hier gemaakt wordt, verwierf reeds in de 19de eeuw een grote reputatie en omdat hij vooral gedronken werd door de rijke adel uit Montepulciano, kreeg de wijn de bijnaam ‘Vino Nobile di Montepulciano’. Anno 2012 behoort de ‘Vino Nobile di Montepulciano’ nog steeds tot de beste wijnen van Italië, maar ook andere wijnen uit dit gebied genieten een grote reputatie.

Regioinformatie

Toscane

Toscane vormt het hart van Italië, niet zozeer op politiek of economisch gebied, maar vooral als het gaat om cultuur, natuurschoon, de rijke keuken en kwaliteitswijnen.Toscane is de bakermat van de sangiovese, een druif die perfect rijp wordt in de overvloedige zon. Het gebied is heuvelachtig en in de hoger gelegen gedeelten rijpen de druiven langzamer. Dat geeft verfijning aan de wijn. Sangiovese is een druif die rijke, interessante wijnen met een diep robijnrode kleur geeft. Sommige zijn meteen rond en soepel, andere moeten jaren rijpen om diepte te krijgen. De belangrijkste wijngebieden zijn Chianti (tussen Florence en Siena) en meer naar het zuiden Montepulciano en Montalcino. Maar ook sterk opkomende gebieden als Bolgheri en Montescudaio zijn kwalitatief interessant geworden. Hier komen de ‘Supertuscans’ vandaan. Wijnproducenten negeerden de strenge lokale wijnregels en plantten er ‘internationale’ variëteiten aan zoals cabernet-sauvignon en merlot. Ook pasten ze moderne vinificatietechnieken toe. Deze landwijnen mogen geen DOC(G)-label dragen, maar ze kregen wel een ware cultstatus, vooral door de Amerikaanse wijnjournalistiek.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen