Cabernet Sauvignon - Pays d'Oc
Cabernet Sauvignon - Pays d'Oc

2022 Cabernet Sauvignon - Pays d'Oc

Domaine Dupont-Fahn 0.75l

16

20

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus is heel expressief, met tonen van rijpe aardbeien, zwarte kersen en iets laurier. De smaak biedt vol en rijp fruit, met uitstekende tanninen, een frisse zetting en een lange, zuivere afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij klassieke vleesgerechten, als rib-eye en entrecote.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays d'Oc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Domaine Dupont-Fahn

Michel Dupont is vooral bekend om zijn wijnen uit de Bourgogne, waaronder Meursault en Puligny-Montrachet. Sinds meerdere jaren bezit hij ook een wijngaard in de Languedoc ter hoogte van Lunel. Hier maakt hij met dezelfde spirit enkele prachtige wijnen, waaronder een heerlijke Chardonnay, Viognier en een indrukwekkende Cabernet-Sauvignon. Zoals ook in de Bourgogne maakt Michel in het zuiden van Frankrijk wijnen die zich laten kenmerken door hun gulle en rijpe karakter. De hand van de meester is derhalve altijd zichtbaar.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven