Cabardès rosé

2015 Cabardès rosé - Château de Pennautier

Château de Pennautier 0.75l

8

95

per fles

Op de kenmerkende klei- en kalkhoudende bodem van de Cabardès gedijen de grenache, syrah en malbec uitstekend. Malbec geeft deze heerlijke rosé zowel kracht als verfijning, terwijl de grenache en syrah verantwoordelijk zijn voor het fruitige karakter.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Op de kenmerkende klei- en kalkhoudende bodem van de Cabardès gedijen de grenache, syrah en malbec uitstekend. Malbec geeft deze heerlijke rosé zowel kracht als verfijning, terwijl de grenache en syrah verantwoordelijk zijn voor het fruitige karakter.

Proefnotitie

De rozerode kleur van rozenblaadjes straalt je tegemoet. In de neus zowel fijne als krachtige aroma’s van klein rood fruit als framboos en zwarte bes, en zoethout. De smaak is fruitrijk en heeft een zekere rondheid, een goede frisheid en een finale die lang aanhoudt.

Schenkadvies

Nu tot 2018, 15-17°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Cabardès

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), malbec/cot/auxerrois/pressac (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Château de Pennautier

De geschiedenis van Château de Pennautier gaat ver terug. Reeds in 1620, onder Lodewijk XIII, liet Bernard de Pennautier het château bouwen. De huidige eigenaar, graaf Nicolas de Lorgeril, is een directe afstammeling van deze Bernard. Het kasteel is gelegen in de buurt van de prachtige, ommuurde middeleeuwse stad Carcassonne. Naast prachtige sier- en parktuinen bestaat het domein uit 146 hectare vignobles die vooral gelegen zijn op de zuidelijke hellingen van de Montagne Noir. Door de relatief hoge ligging profiteren de druiven optimaal van de koele nachten en van een frisse bries, die ook overdag voor wat afkoeling zorgt. In de wijngaarden wordt met veel respect voor de natuur gewerkt met behulp van de modernste technieken.

Regioinformatie

Languedoc

De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, is Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Mas des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen