Bergerac blanc

2015 Bergerac blanc - Château Vari

Château Vari 0.75l

8

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De kleur is bleekgeel, met een groene rand. Het parfum geurt naar citrusfruit, witte bloemen, gesneden gras en mineralen. De smaak is enerzijds mooi fris, met een aantrekkelijk wit fruit, maar tegelijkertijd romig en gestructureerd. De afdronk is zuiver en bezit een mooie frisheid.

Schenkadvies

Nu tot 2018, 10-12°C

Details

Streek

Zuid-West

Herkomst

Bergerac

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Sauvignon blanc (wit), sauvignon gris (wit), sémillon/semillon (wit)

Domeininformatie

Château Vari

Château Vari is een prachtig oud domein gelegen in het hart van de appellation Monbazillac, onderdeel van het wijngebied Bergerac. Het kwam in 1994 in handen van Sylvie en Yann Jestin, die het verder uitbreidden en moderniseerden. Al snel kozen ze voor een duurzame manier van werken, die er in 2009 toe leidde dat ze officieel biologisch gecertificeerd werden. In de afgelopen twintig jaar is de kwaliteit van de wijnen met grote sprongen omhooggegaan en inmiddels behoort het domein tot de parels van de streek!

Regioinformatie

Zuid-West

Het zuidwesten van Frankrijk bestaat uit vele verschillende wijngebieden. Direct ten oosten van het wijngebied Bordeaux liggen de Bergerac en Côtes de Duras. Dit is het stroomgebied van de rivier de Dordogne. De rode, droge witte en edelzoete wijnen uit deze gebieden tonen veel overeenkomsten met die uit Bordeaux voor wat betreft stijl en druivenrassen. Als we de Garonne stroomopwaarts richting het zuidoosten volgen, komen we langs gebieden als Buzet en Gaillac met stevige rode wijnen en prachtige zoete wijnen. Meer naar het zuiden -tegen de Pyreneeën aan- liggen beroemde gebieden als Madiran en Béarn met geconcentreerde, diepgekleurde rode wijnen en Jurançon, met zijn verrassende droge en zoete witte wijnen. Le Sud-Ouest heeft altijd moeten opboksen tegen zijn buur Bordeaux met zijn beroemde wijnen. Vooral het klimaat is uniek te noemen daar het een overgangszone is van het gematigde zeeklimaat naar de warmte van de Méditerranée. Vandaag de dag maakt men hier zeer interessante wijnen in alle stijlen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is het gebied bekend om zijn Armagnac en de rariteit Floc de Gascogne en heeft het gastronomisch een reputatie hoog te houden (confits de canard en foie gras).

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen