Barolo
Barolo

2016 Barolo - Gillardi

Azienda Agricola Gillardi 0.75l

56

50

per fles

De wijn rijpte twee jaar op eiken houten vaten en vervolgens nog een jaar op fles.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De wijn rijpte twee jaar op eiken houten vaten en vervolgens nog een jaar op fles.

Proefnotitie

Krachtig en complex met aroma’s van bloemen, mineralen, truffel, cacao en pruimen. De tanninen zijn perfect rijp, nebbiolo op zijn mooist!

Schenkadvies

Vanaf 2023 tot 2032, 15-17°C

Serveer met

Saltimbocca.

Details

Streek

Piemonte

Herkomst

Barolo

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Nebbiolo/spanna/chiavennasca (blauw)

Domeininformatie

Gillardi

In het kleine dorpje Farigliano, nabij de fameuze barolowijngaarden, vinden we de indrukwekkende wijngaarden van de DOCG Dogliani. Giacolino Gillardi, directeur van het prestigieuze wijnhuis Ceretto, maakt hier in het zuiden van Piemonte verrukkelijke rode wijnen in het familiebedrijf dat hij nieuw elan heeft gegeven. Op de hooggelegen wijngaarden van Dogliani met bodems van kalkachtige klei komt de dolcetto fantastisch tot ontwikkeling: het is hier relatief koel, waardoor de druiven een mooie frisheid bezitten. Op de steile hellingen kunnen bovendien geen machines gebruikt worden. Alles gebeurt dus met de hand, met de grootst mogelijke nauwkeurigheid, biologisch en met respect voor de bijzondere terroir.

Regioinformatie

Piemonte

In het noordwesten van Italië ligt Piëmont, met als belangrijkste stad Turijn. Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, wordt in het noorden bij het Aostadal omringd door Alpenreuzen, die een natuurlijke bescherming bieden. Hoewel ook hier wat wijnbouw voorkomt, presteert vooral de wijnstok ten zuiden van de rivier de Po optimaal. Microklimaatjes ontstaan in dit deel van Piëmont heel gemakkelijk en vormen samen met de unieke bodem een ideale plek voor het maken van topwijnen. In het gebied valt ongeveer dezelfde hoeveelheid neerslag als in Bordeaux. Uit Piëmont komen de beroemde en kostbare barolo en barbaresco, krachtige wijnen gemaakt van de nebbiolodruif. Het zijn ideale bewaarwijnen die, eenmaal gerijpt, een roestige kleur hebben en bijna fluweelachtig zacht kunnen worden. Ook de barbera is hier veel aangeplant en levert steeds vaker kwaliteitswijnen op, gemaakt op traditionele Bordelaise wijze. De minder verspreide dolcetto geeft een frisse elegante wijn met een laag tanninegehalte, de wijn kan zich goed kan meten met beaujolaiswijnen. Voor wit is de fris-zoete, licht mousserende Moscato d’Asti wereldberoemd. Lokale witte variëteiten als arneis en cortese zijn minder bekend, maar geven heel karakteristieke en vaak interessante wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven

Barbaresco

2018 Barbaresco

Ceretto 0.75l

48 90 54.95

per fles bij een afname van 6 / 50,90 per fles

Barolo

2017 Barolo

Ceretto 0.75l

59 95

per fles

Barolo

2017 Barolo

Ceretto 0.75l

59 95

per fles

Barbaresco

2018 Barbaresco

Ceretto 0.75l

48 90 54.95

per fles bij een afname van 6 / 50,90 per fles