Banyuls Cuvée Thérèse Reig

2014 Banyuls Cuvée Thérèse Reig - Domaine de La Rectorie

Domaine de La Rectorie 0.50l

17

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Deze heerlijke versterkte wijn komt uit de Roussillon, in het zuiden van Frankrijk. Hij is gemaakt van 100% grenache noir, waarvan de gisting onderbroken is door de toevoeging van pure wijnalcohol. Domaine de la Rectorie staat bekend als de beste Banyuls-producent.

Schenkadvies

Nu tot 2020, 14-16°C

Details

Streek

Roussillon

Herkomst

Banyuls

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Dessertwijn

Inhoud

0.50l

Alcohol %

16,5%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Domaine de La Rectorie

Langs de kustweg van Perpignan naar Spanje ligt het schilderachtige gebied Côte Vermeille. Op de vrij steile hellingen liggen de terrasvormige wijngaarden, die tot vlak aan de zee reiken. Centrale plaats in dit kleine wijngebied is het stadje Banyuls, waaraan de Vin Doux Naturel zijn naam ontleent. Andere bekende dorpen zijn Collioure, Port Vendres en Cerbère, die eveneens deel uitmaken van de appellation Banyuls. La Rectorie ligt in Banyuls en behoort al generaties lang toe aan de familie Parcé. Nergens wordt zoveel respect getoond voor de terroir als in de wijngaarden van dit domein. Ze bestaan uit een dertigtal percelen, die niet alleen verschillend zijn gelegen, maar ook qua bodemstructuur en aanplant sterk uiteenlopen. Jaarlijks maakt de familie Parcé dertig verschillende wijnen. Wat dat betreft hanteren ze dezelfde werkstijl als Chave in de Hermitage. Ieder perceel heeft zijn eigen terroir, dus worden de druiven daarvan apart gevinifieerd en in een later stadium pas met elkaar geassembleerd. Dit brengt natuurlijk extra werk met zich mee, maar levert ook voldoening op, omdat de wijnen zo een uitzonderlijk hoge kwaliteit krijgen.

Regioinformatie

Roussillon

Door de Vins de Pays d'Oc wordt Roussillon vaak in een adem wordt genoemd met de Languedoc. Toch is het verstandig om deze streek apart te bekijken. De ligging tegen de Pyreneeën en de Spaanse grens maakt namelijk dat deze streek zowel cultureel als klimatologisch zeer verschilt van de Languedoc. Het klimaat is het zonnigste van Frankrijk en kent hoge temperaturen. Door de sterke wind uit zee en uit de Pyreneeën wordt dit echter gedeeltelijk gecompenseerd. De bewoners voelen zich qua cultuur verwant met de Catalanen aan de andere zijde van de grens. Deze invloed heeft ondermeer tot gevolg dat er een grote diversiteit aan wijnen wordt geproduceerd.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen