Apple Tree Flat Shiraz
Apple Tree Flat Shiraz

2021 Apple Tree Flat Shiraz

Logan Wines 0.75l

8

95

per fles bij 6 flessen,
9,95 per fles

De shiraz uit de hooggelegen wijngaarden rondom het stadje Apple Tree Flat wordt met perfecte rijpheid geoogst met behoud van frisse zuren. De druiven worden op lage temperatuur vergist en de verkregen wijn rijpt vervolgens 12 maanden voor 50% op Franse eikenhouten vaten, voor extra complexiteit, maar met behoudt van het levendige fruit karakter.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De shiraz uit de hooggelegen wijngaarden rondom het stadje Apple Tree Flat wordt met perfecte rijpheid geoogst met behoud van frisse zuren. De druiven worden op lage temperatuur vergist en de verkregen wijn rijpt vervolgens 12 maanden voor 50% op Franse eikenhouten vaten, voor extra complexiteit, maar met behoudt van het levendige fruit karakter.

Proefnotitie

De wijn is fruitgedreven met in de neus fijne aroma’s van framboos, rode bloemetjes en wat laurier. Lekker sappig met veel rood bessenfruit, wat kruidnagel en iets peperigs. Mooi afgeronde tanninen in de afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Perfect om te serveren bij klein wild, rood vlees of gegrilde groenten.

Details

Streek

New South Wales

Herkomst

Central Ranges

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Logan Wines

Peter Logan doet de dingen graag op zijn eigenmanier en volgt niet blind de gebaande paden. Tijdens zijn studie biologie en chemie aan de Macquarie University in Sydney maakte hij vooral graag muziek in verschillende bands. Heel succesvol was hij niet, waardoor hij de overstap maakte naar een farmaceutisch bedrijf. Dit werk verveelde hem echter al gauw. Na een oogst te hebben meegeholpen in Hunter Valley raakte hij in de ban van wijn. Het was zijn vader Malcolm die hem inspireerde om zijn dromen te volgen en zelf wijn te gaan maken. Hij behaalde vervolgens aan de University of Adelaide zijn diploma oenologie. Met een gedegen basis aan technische kennis op zak ging hij op zoek naar wijngaarden. Al snel kwam hij uit in Mudgee en Orange – in de jaren negentig van de vorige eeuw een dappere en vooral verrassende keuze. Volgens hem waren dat toen de best bewaarde geheimen van het land. De condities voor ‘cool climate’ wijnbouw zijn hier namelijk perfect. Volgens Peter zorgt het koele klimaat hier voor een lang groeiseizoen, met evengoed veel zonuren en lichtintensiteit. Hierdoor worden de druiven langzaam rijp, wat een maximale opbouw van de geur- en smaakstoffen en behoud van frisheid tot gevolg heeft. Toen hij begon, wilde hij vooral wijn maken die hij zelf lekker vindt. Hij ging op ontdekkingstocht om de terroirs te leren kennen, zonder zichzelf enige beperking op te leggen. Dit leidde tot de aanplant van vele verschillende druiven, waaronder pinot grigio, viognier, riesling, gewurztraminer, tempranillo en shiraz. Al zijn technische kennis van het wijnmaken kon hij toepassen om te leren hoe hij een maximale terroirexpressie kon bewerkstelligen.

Regioinformatie

New South Wales

Mudgee en Orange zijn zelfs nu nog onbekende gebieden. Ze liggen in de Central Ranges in New South Wales in het zuidoosten van Australië. Ondanks het feit dat er al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw aan wijnbouw wordt gedaan in Mudgee, zijn deze twee streken pas echt in trek gekomen in de jaren negentig van de vorige eeuw toen men op zoek ging naar de koelere terroirs die vooral op hoogte liggen. Peter was destijds een van de eersten die hier neerstreek om wijnen te gaan maken. Zijn wijngaarden liggen op de westelijke en noordelijke hellingen van de Great Dividing Range op ruim 250 kilometer ten noordwesten van Sydney. Orange en Mudgee liggen overigens ook nog eens op ruim 160 kilometer afstand van elkaar. Dat soort getallen doet je een beetje beseffen hoe groot het continent Australië is.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven