Amarone della Valpolicella
Amarone della Valpolicella

2020 Amarone della Valpolicella

Palazzo Maffei 0.75l

37

90

per fles

De hooggelegen wijngaarden die voor de selectie van de Amarone worden gebruikt, geven fruit met een grote smaakintensiteit. De corvina-, corvinone- en rondinella-druiven worden eerst vier maanden op matten ingedroogd voor de persing. Een opvoeding van dertig maanden op tonneaux volgt. Een ware ‘vino da meditazi­one’!

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De hooggelegen wijngaarden die voor de selectie van de Amarone worden gebruikt, geven fruit met een grote smaakintensiteit. De corvina-, corvinone- en rondinella-druiven worden eerst vier maanden op matten ingedroogd voor de persing. Een opvoeding van dertig maanden op tonneaux volgt. Een ware ‘vino da meditazi­one’!

Proefnotitie

Gestructureerd, zwoele bramen en bosbessen en specerijen. Heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Heerlijk bij gerechten van haarwild met specerijen.

Details

Streek

Veneto

Herkomst

Valpolicella

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Corvina (blauw), corvinone (blauw), rondinella (blauw)

Domeininformatie

Palazzo Maffei

Het domein Palazzo Maffei ligt in het dorp Tregnano, niet ver van de stad Verona. Het wijnhuis bevindt zich op 400 meter hoogte, midden in de Illasivallei, een van de mooiste plekjes van het Valpolicella-gebied. Naast prachtige valpolicellawijnen bezit de familie Cottini ook wijngaarden elders in Veneto. Valpolicella heeft het wijngebied Veneto de meeste faam bezorgd. Hier worden rode wijnen gemaakt van de lokale druivenrassen corvina, molinara en rondinella volgens traditionele en inmiddels beroemde methodes. Amarone is een intens rijke rode wijn gemaakt van half gedroogde druiven. Zo concentreert de suiker zich in de druiven. Na een lange vergisting rijpt de wijn twee tot drie jaar op eikenhouten vaten. Ook na botteling rijpt de amarone nog verder door op fles, kortom; wijn waar tijd en vakmanschap in wordt gestoken. Amarone komt van het Italiaanse ‘amaro’ dat bitter betekent en slaat op de aanwezige tanninen. Deze worden alleen maar zachter naarmate je de wijn tijd geeft en de fl es nog even laat liggen. Palazzo Maff ei van de familie Cottini ligt op een van de mooiste plekjes in de Illasivallei, ten oosten van Verona, op zo’n vierhonderd meter hoogte. Het unieke microklimaat, de ligging en het laag-rendementbeleid in de wijngaarden zorgen voor druiven én wijnen van de hoogste kwaliteit.

Regioinformatie

Veneto

Veneto is altijd al één van de belangrijkste wijnregio’s in Italië geweest. Dat is nu nog steeds zo. Hier wordt de meeste wijn van Italië geproduceerd. Maar kwantiteit zegt niets over kwaliteit. Het is niet eenvoudig de echte toppers te vinden tussen het enorme aanbod van wijnen die onder de verschillende DOC’s vallen. Een groot deel van het meer recente succes van deze regio is te danken aan de ‘merkwijn’ Pinot Grigio. Ook de DOC Prosecco, vlak boven Venetië, is bekend. Van het gelijknamige druivenras worden zowel stille, licht mousserende als mousserende varianten gemaakt. Verder zijn er heerlijke witte wijnen van het plaatselijke ras garganega, zoals Soave, maar ook internationale druivenrassen als pinot grigio en rode wijnen van merlot, cabernet franc en cabernet-sauvignon doen het goed. Valpolicella heeft de regio de meeste faam bezorgd. Hier worden rode wijnen gemaakt van de lokale rassen corvina, molinara en rondinella volgens traditionele, inmiddels beroemde methodes. Amarone is een rijke, droge rode wijn gemaakt van halfgedroogde druiven. Voor de ripasso wordt de wijn opnieuw gegist op gedroogde druivenschillen om de wijn krachtiger en voller te maken.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven