Abadal Franc - Pla de Bages

2014 Abadal Franc - Pla de Bages - Bodegas Abadal

Bodegas Abadal 0.75l

8

20

per fles

In het ruige landschap van de DO Pla de Bages vinden we het bijzondere wijndomein van de familie Roqueta. Deze assemblage bestaat uit cabernet franc (50%), aangevuld met tempranillo (40%) en de inheemse sumoll (10%).

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

In het ruige landschap van de DO Pla de Bages vinden we het bijzondere wijndomein van de familie Roqueta. Deze assemblage bestaat uit cabernet franc (50%), aangevuld met tempranillo (40%) en de inheemse sumoll (10%).

Proefnotitie

In de geur ontdekken we rijpe kers, donker fruit en een vleugje hout. In de smaak veel sappig bosfruit, iets van laurier, soepele tanninen; de afdronk is fris.

Schenkadvies

Nu tot 2017, 15-17°C

Details

Streek

Cataluña

Herkomst

Pla de Bages

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw), sumoll (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Abadal

Wijndomein Bodegas Abadal ligt in de DO Pla des Bages, dat pas in 1995 een DO werd, nadat revolutionaire innovaties plaatshadden binnen de regio. Ook bij Bodegas Abadal, dat 127 hectare van DO Pla des Bages beslaat, hebben vele ontwikkelingen plaatsgevonden. De wijngaarden zijn al sinds 1898 in handen van het domein, maar sinds de complete vernieuwing van vinificatieruimten en kelders straalt het domein totale perfectie uit. De wijngaarden liggen op zorgvuldig aangelegde terrassen waar een microklimaat heerst met weinig neerslag, warme dagen en koude nachten. Dat geeft de druiven een ongekende frisheid, welke door strenge selectie, handmatige oogst en nauwkeurige vinificatie ook duidelijk naar voren komt in het glas.

Regioinformatie

Cataluña

Als een ‘land binnen een land’ is Catalonië een uitzonderlijke streek, met trotse Catalanen met hun eigen cultuur en taal. Het rijkste gebied van Spanje, met als hoofdstad Barcelona, loopt op veel gebieden voor op de rest van het land. Denk maar aan de revolutionaire gastronomische vernieuwing, die hier begon in de keukens van Ferran Adrìa en andere chefs. Zij combineerden traditionele streekingrediënten met innovatieve technieken. Diezelfde tendens is ook in de Catalaanse wijnindustrie terug te zien. Wijnbouw is hier al eeuwenoud, maar de Catalanen lopen met hun moderne vinificatietechnieken voor op de rest van het land. Zo gebruikten ze als eersten in Spanje roestvrijstalen fermentatietanks. De wijngaarden in de streek beslaan ongeveer 60.000 hectare, wat zo’n 38 miljoen liter wijn per jaar oplevert. Veel daarvan gaat richting Barcelona, maar een aanzienlijk deel is bestemd voor export. Catalonië heeft tien DO’s (Denominacíon de Origen) en de overkoepelende DO Catalunya. Daarbinnen zijn spannende wijnen van zowel lokale als internationale druivenrassen te vinden. Wijnen zijn er in alle denkbare stijlen, van krachtig rood tot elegant mousserend. De cava is de bekendste Spaanse bubbel.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen